Wasko Kinderopvang deelt appels uit tijdens Havenfestival

  •   58 keer gelezen

PAPENDRECHT • In samenwerking met De Heerlijkheid van Papendrecht deelt Wasko Kinderopvang appels uit aan jonge kinderen tijdens het Havenfestival op zaterdag 21 september.

"Dit doen we omdat het internationale 'eet een appel dag is' en we zo op een ludieke manier aandacht aan kunnen geven aan onze aanpak 'Gezonde Kinderopvang'", vertelt Peronne Kraaijeveld, adviseur marketing en communicatie. "We organiseren ook dit jaar weer een kinderplein waar kinderen van 0 tot en met 12 jaar gratis diverse activiteiten kunnen doen. En dit jaar krijgen ze dan ook een appel. Wel geldt; op is op."

Eet een appel dag is een internationale feestelijke dag, waarop de verjaardag van de appel wordt gevierd. Op deze dag staat de appel in het zonnetje en is er extra aandacht voor deze bijzondere vrucht. Ook bij Wasko zien ze een appeltje als een gezond tussendoortje.

"Onze pedagogisch medewerkers vertellen over de appel, waar en hoe groeien appels, laten verschillende soorten appels proeven en helpen kinderen de appel zelf in partjes te snijden met een appelsnijder. Ook doen ze regelmatig de educatieve spelroute door de boomgaard van de Heerlijkheid van Papendrecht."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }