Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het Palet vierde de vijfde School op Seef.
• Het Palet vierde de vijfde School op Seef. (Foto: Karin de Paauw)

Het Palet vijfde keer op rij School op Seef

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Woensdag 18 september was een heuglijke dag voor IKC Het Palet. Voor de vijfde maal op rij kregen zij het School op Seef label uitgereikt.


Wethouder Dorien Zandvliet mocht dit certificaat, namens School op Seef overhandigen aan Gerda Kazen, leerkracht van het Palet en al jaren de drijvende kracht achter dit programma. Dit doet zij samen met de verkeerswerkgroep, die bestaat uit een aantal zeer enthousiaste ouders én oma. Voorafgaand aan de uitreiking werd de wethouder geïnterviewd door twee kinderen uit groep 8.  Tevens was er deze dag een praktijk dag voor de groepen 3, 4 en 5. Op verschillende plaatsen rond de school werkten zij aan hun fietsvaardigheid. De kinderen kregen namens School op Seef een heerlijke kaasstengel en een bellenblaas of sleutelhanger.

School op Seef?is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. 

Deze week is ook de Schoolbrengweek, waarin ouders gevraagd wordt zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school te komen. Een aantal leerlingen van groep 8, bracht samen de werkgroep, de laatste weken het haal en breng gedrag van ouders en kinderen in kaart. De resultaten tot nu toe zijn verrassend positief te noemen: Het autoverkeer rondom de school (als de school begint en eindigt) is in deze week met 80% afgenomen. Kinderen en ouders staken veel veiliger de weg over en de fietsenrekken stonden vol. Het aantal leerlingen dat lopend naar school kwam is met 60% toegenomen en het aantal leerlingen op de fiets naar school nam met 70% toe. "Nu hopen dat we deze trend voort kunnen zetten!", aldus de school.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier