Weer verlies voor Kinderdijk

Sport 224 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Onder een heerlijk zonnetje keken veel Kinderdijkers zaterdag naar de wedstrijd van hun club in Zwijndrecht tegen Albatros. Het tweede team had na een spannende pot gewonnen met 14-16.

En toen was dus het eerste aan de beurt. Door een blessure bij Martijn Kreuk stond Koen Golverdingen in de basis. Verder waren er geen veranderingen t.o.v. vorige week.

De eerste anderhalve minuut waren er veel kansen voor Albatros maar Kinderdijk opende de score door een afstandsschot van Max Donkervoort. Ruim een minuut later gevolgd door de tweede van Max na een keurig uitgespeelde bal van Koen Golverdingen. Na de gelijkmaker van Albatros wederom een score van Max en daarna van Koen. 2-4 . Kinderdijk ging dus prima van start. Na 13 minuten spelen viel Samantha Schuit geblesseerd uit en werd ze vervangen door Simone Hoek. In de eerste helft waren er veel kansen voor Kinderdijk. Na diverse scores was de ruststand 9-10.

Nog niks aan de hand dus voor Albatros en Kinderdijk was nog lang niet zeker van de overwinning. Na anderhalve minuut in de tweede helft viel de gelijkmaker al. Albatros liep zelfs uit naar een voorsprong van 14-11 na 6 minuten spelen.

Door scores van Koen Golverdingen, Bram Rouppé en Max Donkervoort probeerde Kinderdijk aan te sluiten, maar ook Albatros wist de korf te vinden. Halverwege de tweede helft was goed te zien dat Albatros de kansen beter benutte dan Kinderdijk. Ook de toegepaste wissels mochten niet echt baten voor CKC en bij Albatros viel alles precies goed De eindstand was dan ook in het voordeel van Albatros: 24-15.

De aankomende wedstrijd is er dus een hoop te doen voor Kinderdijk om aan te kunnen blijven haken bij de top.

Scores: Max Donkervoort 6x, Bram Rouppé 4x, Koen Golverdingen 3x, Simone Hoek 2x.

Zaterdag 21 september is de volgende wedstrijd. Dit keer tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel. Deze wordt gespeeld op Molenzicht en start om 15:30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34