Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Een eerdere actie van de Verkeershelden in Papendrecht.
• Een eerdere actie van de Verkeershelden in Papendrecht. (Foto: Bert Bons)

Week in teken van verkeersveiligheid

  •   45 keer gelezen

PAPENDRECHT • Deze week staat in Papendrecht in het teken van verkeersveiligheid. Tijdens deze week geven verschillende basisscholen en middelbare scholen aandacht aan verkeersveiligheid. Zo maakt Papendrecht een punt van nul verkeersslachtoffers!

In de week van verkeersveiligheid worden er verschillende campagnes gehouden. Diverse basisscholen in Papendrecht doen mee aan de School op Seef Schoolbrengweek. Alle ouders en leerlingen worden opgeroepen om in deze week zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen. Zo wordt er aandacht gegeven aan een rustigere en veiligere schoolomgeving. Daarnaast is het beter voor het milieu en is bewegen goed voor de gezondheid.

Op dinsdag 17 september van 12.00 tot 16.00 uur wordt de Mono-campagne onder de aandacht gebracht bij de middelbare scholen Willem de Zwijger college (Van der Palmstraat) en De Lage Waard (tegenover hoofdingang Burg. Keijzerweg). Deze campagne richt zich op de bewustwording van het gevaar van appen en bellen op de fiets. Leerlingen kunnen een quiz invullen over hun eigen aandacht in het verkeer. Wethouder Kees de Ruijter zal ook aanwezig zijn tijdens deze campagne.

Donderdag 19 september staat in het teken van de oversteekhelden. Tussen 10.00 en 12.00 uur zal een aantal leerlingen van groep 7 van OBS De Knotwilg samen met de politie automobilisten aanspreken. Dit zal plaatsvinden op de Burgemeester Keijzerweg / Veerweg in Papendrecht. Deze campagne is ontwikkeld vanwege het relatief hoge aantal verkeersslachtoffers op 50 km wegen bij oversteekplaatsen in de regio Drechtsteden. Wethouder Kees de Ruijter zal tijdens deze campagne ook aanwezig zijn om de kinderen te helpen bij de verkeersactie.

De week wordt afgesloten met een Drive Experience op 21 september. Tijdens deze dag kunnen jonge automobilisten, met maximaal 3 jaar hun rijbewijs, ervaren hoe het is om een noodstop te maken of in een slip te raken. Daarnaast kunnen ze met elkaar de discussie aangaan over rijden onder invloed en krijgen ze informatie over veilig rijden.

Niet alleen Papendrecht
Alle Drechtsteden besteden, middels verschillende acties, aandacht aan de week van de verkeersveiligheid. Deze campagne past goed binnen de doelstellingen van de Drechtsteden om samen te werken en kennis te delen om verkeersveiligheid te waarborgen en verbeteren.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }