Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Rob Geus deed de heropening van Frittella.
• Rob Geus deed de heropening van Frittella. (Foto: Peter Verheijen)

Meer ruimte voor restaurant Frittella in Papendrecht

  •   269 keer gelezen

PAPENDRECHT • Pannenkoekenhuis Frittella aan de Meentpassage 24 in Papendrecht is zaterdag na een grote verbouwing en uitbreiding weer open gegaan.

Het restaurant, waar ongeveer 75 mensen werken met een afstand tot arbeidsmarkt of met een arbeidsbeperking, had dringend behoefte aan meer ruimte. Omdat het pand van de bloemist naast Frittella vrij kwam, kon het vloeroppervlak met ongeveer 100 meter uitgebreid worden naar ruim 300 vierkante meter.

Ruimere keuken
In het nieuwe gedeelte zijn een nieuwe, veel ruimere keuken ondergebracht en een afgesloten instructieruimte die ook te huur is voor partijen en feestjes. De oude, kleinere keuken is nu vrij gekomen, waardoor het restaurant uitgebreid kon worden. Ook de bar is in de nieuwe opzet een stuk groter geworden. "We wilden graag meer werkruimte creëren voor onze medewerkers", legt mede-eigenaar Christiaan van Engen uit. "Onze keuken was al behoorlijk groot, maar is voor de mensen waarmee wij werken, gewoon belangrijk om voldoende ruimte te hebben."

Feesten en partijen
De instructieruimte stond ook al langer op het wensenlijstje. Tot voor kort werden de kooklessen en andere instructies door het Da Vinci College verzorgd in het restaurant of in de keuken. Dat werd niet altijd als prettig ervaren. De afgesloten instructiezaal biedt ruimte aan ruim twintig mensen. "En het kan heel goed apart verhuurd worden voor feesten en partijen", vervolgt Van Engen. Het restaurant bestaat inmiddels 7,5 jaar en heeft een enorme groei doorgemaakt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een arbeidsbeperking vinden hier een vertrouwde omgeving waar ze hun arbeidsvaardigheden ontwikkelen en ritme en structuur opdoen.

Het leerwerkbedrijf achter Frittella is groter dan alleen het restaurant. Er is een inpak- en autopoetsbedrijf en er zijn nog meer restaurants in Etten Leur, Barendrecht en Gorinchem. "We proberen zoveel mogelijk mensen op te leiden en werk te bieden op de arbeidsmarkt", vertelt Van Engen.

Dankzij de uitbreiding kan Frittella Papendrecht nu ook haar assortiment uitbreiden. De experimenten met dagmenu's, die sinds kort op donderdag getest worden en waar veel animo voor is, zullen worden voortgezet. Naast pannenkoeken heeft het restaurant nu ook diverse vleesgerechten op het menu staan, allemaal bereid door de eigen medewerkers van Frittella.

Voor meer info: www.pannenkoekenhuisfrittella.nl of 078-7370337.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }