Klipperstars kent goede competitiestart tegen Cady

Sport 247 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De basketballers van Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland zijn de competitie uitstekend gestart met een 64-70 overwinnen op Cay'73 uit Capelle aan den IJssel.

Klipperstars begon de wedstrijd voortvarend. Met name de verdediging stond goed, waardoor er aan de andere kant ook makkelijke aanvallen werden gespeeld. Er werd al snel een maximale voorsprong gepakt van maar liefst 6-24. Toen die voorsprong werd bereikt leek het even een gemakkelijke avond te worden. Maar niks was minder waar. Cady toonde veerkracht en Klipperstars kwam niet meer tot die zo succesvolle aanvallen als in het eerste kwart toe. De ruststand was nog wel in het voordeel van de Lekkerlanders. 31-41.

Na de rust bleef het spelbeeld redelijk gelijk. Klipperstars kwam steeds niet tot fatsoenlijke aanvallen en verdedigend stond het een stuk minder sterk dan in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Langzaam maar zeker kroop Cady dichterbij en aan het begin van het 4e kwart pakte Cady voor het eerst de leiding met 48-47.

Daarna was het Klipperstars wat veerkracht toonde. Met name de verdediging werd weer opgeschroefd en zo konden er aan de andere kant weer wat vlugge scores worden gemaakt. Met een stand van 59-59 en nog drieënhalve minuut te spelen leek de wedstrijd af te stevenen op een bloedstollend einde. De mannen van Klipperstars waren echter koelbloedig en scoorden 3 aanvallen op een rij waarvan 1 driepunter. Cady had daar geen scores tegenover en met nog één minuut op de klok stond het 59-66. Door fouten te maken en Klipperstars op de vrije worp lijn te zetten wilde Cady nog proberen dichterbij te komen. Ook daar was de Lekkerlandse formatie echter koelbloedig en schoot alle vier de vrije worpen raak. De eindstand was 64-70 en de 2 punten gingen mee terug naar Nieuw-Lekkerland.

Zaterdag vanaf 14.15 uur staat er in Sporthal De Klipper in Nieuw-Lekkerland een thuiswedstrijd op de planning tegen Almere Pioneers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34