Logo hetkontakt.nl/klaroen

Kaartverkoop Back to Vinyl start op 21 september

  •   52 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ooit begonnen als een grapje in De Wipmolen en nu niet meer weg te denken van de uitgaansagenda van de Alblasserwaard: Back to Vinyl. De volgende editie van het feest wordt georganiseerd op 2 november in cultureel centrum Landvast en de kaartverkoop daarvoor begint op zaterdag 21 september.

Van oorsprong was Back to Vinyl bedoeld als een klein feestje in de Wipmolen. Maar bij het afscheid van De Wipmolen en het begin van Landvast, werd het aantal bezoekers zo groot dat niet meer gesproken kon worden van een grapje. Het werd een groot feest, dat in de hoogtijdagen meer dan 800 bezoekers trok.

Tegenwoordig is dat aantal wat minder, maar de organisatoren Ben Bochanen, Harry Kemp, Lykele Bokhorst en Ariejan Boon hebben geen reden tot klagen. "Welnee," geeft Boon aan, "iedere keer ruim 500 bezoekers in de nok van Landvast is precies genoeg. Het is lekker druk, maar niet te druk. Iedereen heeft de ruimte en ziet weer oude bekenden. Soms is het net een reünie."

Twee zalen
In de bovenverdieping van Landvast worden twee sfeerzalen ingericht. De zaal is het domein voor de soul en disco en in de bar ernaast wordt (classic) rock gedraaid. Uiteraard komt alle muziek van lp of single; er komt geen mp3 of cd aan te pas. "Het tikje, het kraakje, af en toe een plaat die overslaat, het is nostalgie wat de klok slaat", lacht Ariejan Boon. "De herkenning van de muziek laat je soms meevoeren naar de disco van toen. Mooi toch?"

Om een kaartje te scoren voor het feest moet je er tijdig bij zijn. De kaartverkoop begint op zaterdag 21 september, stipt om 10.00 uur. "Het is al te vaak gebeurd dat we mensen moesten teleurstellen; zorg er dus voor dat je tijdig je ticket binnen hebt," meldt Ariejan.

Kaartjes zijn te koop bij de balie of de website van Landvast. Kaartjes kunnen niet gereserveerd worden en dienen meteen afgerekend te worden. Vanwege het Havenfestival is Landvast komende zaterdag wat lastiger te bereiken. Het feest op 2 november begint om 21:30 uur; de deuren gaan om 21:00 uur open.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }