Logo hetkontakt.nl/klaroen

Primeur voor echtpaar De Leur uit Papendrecht

  •   330 keer gelezen

PAPENDRECHT • "Dit is de eerste keer dat zo iets in Papendrecht gebeurt". Jozé Vos, ambtenaar van de burgerlijke stand, benadrukte het enkele malen. Niet eerder werd in Papendrecht een echtpaar voor de tweede maal in de echt verbonden.

Het overkwam Jacques en Anneke de Leur-Hagenauw, die afgelopen zaterdag hun 40-jarig huwelijksfeest vierden. Plotseling stond mevrouw Vos, al meer dan 12 jaar ambtenaar van de burgerlijke stand, in vol ornaat in de huiskamer.

Vooral de bruid was stomverbaasd. Het bleek dat bruidegom Jacques zijn verzoek al een half jaar geleden bij de gemeente had neergelegd. Na het nodige overleg besloten de verantwoordelijke ambtenaren dit bijzondere verzoek te honoreren.

Het werd een romantische en ook wel emotionele gebeurtenis. Toen de bruidegom bekende dat hij op deze manier nog eens heel duidelijk wilde maken hoeveel hij van zijn vrouw houdt, werden er hier en daar toch wat traantjes weggepinkt. Als getuigen waren er de zoons Paul en Peter en de kleindochters Ana en Sara.

Mevrouw Vos had er graag haar vrije zaterdagmiddag voor opgeofferd en dronk nog gezellig een glaasje mee op het aansluitende feest. "Voor mij mag dit vaker gebeuren", lachte ze. "Maar dan moet wel het College er nog eens naar kijken".

Voor het gelukkige echtpaar De Leur was dat van minder belang. Zij en de gasten hadden een geweldige middag beleefd.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }