In actie voor Mozambique op het Havenfestival

  •   40 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Home Team Novo Rebento komt tijdens het Havenfestival in actie voor Mozambique. Het streven is om met de actie in één keer de opzet van drie kleuterschooltjes te ondersteunen.

Daarvoor is in totaal 5000 euro nodig (oftewel 1667 euro per nieuwe school). Bijna de helft van de bevolking van Mozambique is jonger dan 15 jaar. Goed onderwijs is echter verre vanzelfsprekend. Met de ondersteuning van Novo Rebento worden jaarlijks drie nieuwe kleuterschooltjes opgezet. Voor de training van leerkrachten, pedagogische begeleiding, inrichting van het klaslokaal en lesmateriaal is ondersteuning nodig.

Loterij
Tijdens het Havenfestival houdt Novo Rebento een loterij met vijftien fantastische prijzen, waaronder twee spiksplinternieuwe mountainbikes. Loten zijn te koop voor 5 euro (of vier voor 15 euro), waarmee kan gemaakt wordt op de prijzen. De opbrengst komt volledig ten goede aan het project.

De tweede prijs zijn vijf vrijkaartjes voor Safaripark Beekse Bergen. Daarnaast kan er een boottochtje gewonnen worden, een slagroomtaart, Olala Chocola, een Titanic modelschip en een kleurrijke Afrikaans doek.

In de kraam van Novo Rebento wordt men ook verrast met een bijzonder assortiment aan Afrikaans houtsnijwerk en kleurrijke doeken. Deze komen rechtstreeks uit Malawi. Met de aankoop stimuleert men niet alleen de lokale economie, maar ook het project van Novo Rebento.

Tenslotte is men bij de kraam op het juiste adres voor de eerste levensbehoefte. Dankzij sponsoring van Plus Van Holten kan men een gratis flesje water aanbieden om de dorst te lessen. Ook dat is een doel: schoon drinkwater voor iedereen.

Een lot kopen kan door een mailtje te sturen naar loterij@novorebento.nl. Men krijgt vervolgens een mail met een lotnummer en een betaalverzoek retour.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }