Logo hetkontakt.nl/klaroen
Fietscontrole actie Papendrecht in 2018
Fietscontrole actie Papendrecht in 2018 (Foto: Arij van der Stelt)

Fietscontrole op 14 september in Papendrecht

  •   48 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Fietsersbond verzorgt op zaterdag 14 september op de Veerpromenade tegenover de Meentpassage haar jaarlijkse fietscontrole (APK) actie. Er zal daar tussen 10:30 en 16:00 uur een opvallende tent zijn opgesteld.

Een aantal deskundigen zal een gratis uitgebreide en grondige inspectie doen op de fietsen. Daarvoor wordt een uitgebreide checklijst gebruikt. voldoet aan de veiligheidseisen, zoals werkende remmen, goede verlichting en een hoorbare bel. Ook de juiste zithouding wordt gecontroleerd. Kleine reparaties worden ter plekke vakkundig uitgevoerd. Bij grotere mankementen wordt doorverwezen naar de lokale fietsenmakers.

Op deze dag kan ook de enquête worden ingevuld over de kwaliteit van de fietsvoorzieningen. De resultaten worden verwerkt in een landelijk bestand en gebruikt in de advisering van de Fietsersbond aan de gemeenten.

De Fietsersbond spant zich al jaren in voor het fietsgeluk binnen en buiten de gemeenten Papendrecht. Zij heeft meer dan 32.000 leden in 150 lokale afdelingen. Ook kan men ter plaatse lid worden. Er zijn landelijk meer dan 1650 vrijwilligers actief bij acties zoals deze controle. Voor meer informatie: www.drechtsteden.fietsersbond.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }