Afbeelding

OZHZ brengt auto- en fietsverkeer in Drechtsteden in kaart

Algemeen 129 keer gelezen

REGIO • In september en oktober laat de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) tellingen van auto- en fietsverkeer in de Drechtsteden uitvoeren.

"Dit doen wij in opdracht van de Drechtsteden gemeenten. Langs de belangrijke, doorgaande routes krijgen we inzicht in de hoeveelheid verkeer, de samenstelling van het verkeer en de gereden snelheid", laat OZHZ weten. "De gegevens die hieruit komen, gebruiken we voor de actualisatie van de 'Regionale Verkeers- en Milieukaart (RVMK) Drechtsteden."

Het verkeersmodel laat de verkeersstromen voor personenauto's en vrachtverkeer zien. Het milieumodel bevat data die nodig is voor het uitvoeren van berekeningen voor luchtkwaliteit en geluidsbelasting vanwege verkeer. De RVMK wordt jaarlijks geactualiseerd.

Onderzoeken
De RVMK wordt gebruikt voor alle wettelijk verplichte geluid- en luchtonderzoeken bij ruimtelijke ontwikkelingen, jaarlijkse monitoring van de luchtkwaliteit en het maken van de wettelijk verplichte (EU-)geluidbelastingkaarten. Verder is de RVMK een belangrijk instrument voor het maken van verkeerscirculatieplannen en het in beeld brengen van de effecten van verkeersmaatregelen, zoals omleidingsroutes, snelheidsverlaging en het afsluiten van een route voor vrachtverkeer.

Ten slotte wordt met het verkeersmodel berekend of er extra infrastructuur (bijvoorbeeld wegen of fietspaden) in de toekomst of door een ruimtelijke ontwikkeling noodzakelijk is.

Telslangen
Voor zowel de auto- als fietstellingen worden telslangen gebruikt. Deze telslangen zijn verbonden aan een kastje verbonden dat meet hoeveel verkeer er op dat punt rijdt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden