• Rik Meijer en Marion van der Ven bij het bord waarop gemeenteleden ideeën konden opschrijven voor het gemeenteproject.
• Rik Meijer en Marion van der Ven bij het bord waarop gemeenteleden ideeën konden opschrijven voor het gemeenteproject.

Onderlinge banden versterken met gemeenteproject

Algemeen 318 keer gelezen

ALBLASSERDAM/NIEUW-LEKKERLAND • Volgende week starten de Levensbron in Alblasserdam en de Hoeksteen in Nieuw-Lekkerland met een gemeenteproject.

Vanaf het weekend van 7 en 8 september staan de kerken in zes weken lang stil bij een bepaald thema, door er in de kerkdienst op zondag maar ook in groepen doordeweeks bij stil te staan. "Doel is de band met God en elkaar op te bouwen", vertellen predikant Rik Meijer van de twee kerken en gemeentelid Marion van der Ven.

Rik en Marion zijn samen met nog drie anderen de kartrekkers van het project. De Levensbron in Alblasserdam en De Hoeksteen in Nieuw-Lekkerland, die samen één kerk vormen, hebben al eerder dergelijke projecten gedaan. "We merkten hoe goed het is om een korte periode meer intensief met elkaar om te gaan", vertelt dominee Meijer. Hij hoopt dat jong en oud van elkaar gaan leren. "We hebben ervoor gekozen om de catechisaties in deze periode te laten vervallen, zodat de jeugd vanaf twaalf jaar ook kan meedraaien."

De kerk gaat zich in het project buigen over de vraag 'Heb ik de kerk nodig om te geloven?'. Er is aandacht voor het project tijdens de kerkdiensten in deze periode, maar ook thuis en op bijbelstudiegroepen van de twee kerken. In de zes weken van het project komen thema's als vergeving, vrede, vrijheid, vreugde, vriendschap en vroomheid aan de orde.

Het project wordt begonnen met een gemeentedag/startdag op zaterdag 7 september om met elkaar te eten en gezellige dingen te doen. Die dag wordt 'De Wedloop van Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland' gehouden. Samen met een groep gaan deelnemers de natuur in en een wandeling van ongeveer 15 kilometer lopen. Voor kinderen is er na de lunch een apart programma. Op de route zijn er verschillende uitdagende, actieve en geestelijke opdrachten waarbij wandelaars van God en elkaar dingen zullen leren. De dag wordt afgesloten met een maaltijd. Verder staan op het programma 'Varen en patat' op zaterdag 21 september en 'High Tea & Wine' op vrijdag 4 oktober.

Meijer: "We hopen met elkaar opnieuw te ontdekken hoe goed het is om met God te leven en dat we dankbaar mogen zijn dat we een gemeente mogen vormen. Het is mijn overtuiging dat je de kerk nodig hebt om te geloven, ook al zie ik genoeg schaduwkanten van de kerk. Maar ik zie ook hoe hard we elkaar nodig hebben." Hij hoopt ook dat niet-gemeenteleden aanhaken. Voor meer informatie: www.alblasserdam-nieuw-lekkerland.gkv.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden