Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Robin Lommerde in actie met een drone-camera.
• Robin Lommerde in actie met een drone-camera. (Foto: VIsser Media & Design)

Moodfilm laat karakter van Alblasserdam zien

  •   472 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een Moodfilm over Alblasserdam, waarin het karakter en de beleving van het dorp zichtbaar wordt. Dit unieke project nadert zijn voltooiing en wordt binnenkort vol trots gepresenteerd door Visser Media & Design uit Alblasserdam.

"We hebben veel met het dorp en vinden het gaaf om in één project Alblasserdam te laten zien", legt Patrick Visser uit. De geboren en getogen Alblasserdammer richtte in 2011 zijn eigen bedrijf op dat gespecialiseerd is in videoproducties. Acht jaar later heeft hij elf mensen in dienst en mag hij grote bedrijven als Warsteiner, Center Parcs en diverse hogescholen en universiteiten tot zijn klantenkring rekenen.

"We zijn inmiddels internationaal actief en onze medewerkers komen uit het hele land. Toch blijven we verbonden met Alblasserdam. Hier komen we vandaan en hier zijn we gevestigd. We willen graag iets terug geven aan het dorp waar we veel aan te danken hebben" vertelt Patrick.

Robin Lommerde, werkzaam als cameraman bij Visser Media & Design, kan dit alleen maar beamen. Ook hij komt uit Alblasserdam en heeft het leeuwendeel van het camera- en regisseerwerk van deze productie voor zijn rekening genomen.

Plekjes vinden
Robin en Patrick zijn ervan overtuigd dat alleen echte Alblasserdammers een moodfilm kunnen maken over hun dorp. "Alleen dan ken je de historie, het karakter van het dorp en weet je de plekjes te vinden die kenmerkend zijn voor Alblasserdam."

Visser Media & Design heeft in de afgelopen jaren allerlei beeldmateriaal verzameld van gebeurtenissen en evenementen in het dorp. Dit werd in de afgelopen maanden aangevuld met nieuwe opnamen, die het verhaal vertellen van Alblasserdam. Er werd bovendien contact gelegd met de historische vereniging, waardoor oude beelden toegevoegd konden worden over bijvoorbeeld de watersnood en de kabelfabriek.

Creatieve vrijheid
"De film is geen feitelijke weergave van alles wat er in het dorp gebeurt", vervolgen Robin en Patrick. "We hebben onze creatieve vrijheid gepakt en kijken zelfs over de gemeentegrenzen heen. Ook de molens van Kinderdijk komen bijvoorbeeld aan bod, omdat je die vanaf Alblasserdam kunt zien en omdat we daarmee verbonden zijn."

"Het wordt een unieke film", verzekert Robin. "Een dergelijke film, met deze kwaliteit, daarvan is er in Alblasserdam nog nooit eentje gemaakt."

Finetuning
De komende weken worden de laatste opnamen gemaakt, onder andere bij Jeugdland. Het editen van de beelden is grotendeels afgerond, alhoewel de finetuning nog gedaan moet worden. De korte film wordt ondersteund met cinematische filmmuziek en een professionele voice-over, die op poëtische wijze de beelden voorziet van commentaar. De teksten zijn geschreven door schrijver/dichter Nanco Commandeur.

"We mikken erop om de Moodfilm ongeveer half september afgerond te hebben. We weten nog niet hoe we de korte film gaan presenteren, maar hij moet in ieder geval door zoveel mogelijk mensen bekeken worden. De komende week voeren we hierover nog overleg met de gemeente."

Cadeau
"Deze film is een cadeau voor alle Alblasserdammers en iedereen die iets heeft met het dorp", vervolgt Patrick. "Zelfs wanneer je al jarenlang vertrokken bent uit Alblasserdam en je ziet deze film, dan zul je zoiets hebben van 'O ja! Zó is Alblasserdam!'."

"We willen met dit project ons dorp laten zien in een professionele film en daarnaast willen we ook graag een presentatie geven van wat we kunnen. We werken inmiddels voor veel grote nationale en internationale bedrijven en instellingen, maar weten dat hier in de regio ook veel potentiële klanten zitten", besluit Patrick Visser van Visser Media & Design. "Ook voor kleine en middelgrote bedrijven kunnen we veel betekenen op het gebied van social content en bedrijfsfilms."

www.vissermediadesign.nl

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }