Foto: Bert Bons

Echtpaar Duijmelinks uit Alblasserdam vijftig jaar getrouwd

  •   177 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Echtpaar Nelly en Ton Duijmelinks uit Alblasserdam vierde op woensdag 21 augustus hun vijftigjarig huwelijksfeest.

's Middags kwam wethouder Peter Verheij, tevens locoburgemeester, op felicitatiebezoek bij het jubilerende echtpaar.

Nelly (72) en Ton (73) zijn allebei geboren in Helmond, maar kwamen elkaar uiteindelijk via een grote omweg tegen. Ton verhuisde op zijn achtste naar Rotterdam, omdat zijn vader daar werk vond. In zijn diensttijd ging hij tijdens zijn laatste weekend in het leger met een vriend, die daar uit de buurt kwam, stappen in Helmond.

"Bij een Dansschool kwamen we haar tegen en ik was de gelukkig die haar naar huis mocht brengen", blikt Ton met een brede glimlach terug.

Ze trouwden in Helmond en gingen wonen in Rotterdam, maar na vier jaar verhuisden ze naar Alblasserdam. "We hadden allebei gespaard en zochten een woning in de omgeving van Rotterdam. Het was eigenlijk puur toeval dat we hier in de Eksterstraat uit kwamen." Hier woont echtpaar Duijmelinks nog steeds.

Ton heeft altijd bij de PTT gewerkt (voorganger van PostNL) en Nelly werkte op de assurantieafdeling bij een meelfabriek in Rotterdam. In hun huwelijk hebben ze twee dochters en vier kleindochters mogen verwelkomen.

Het feest is in klein verband met de naaste familie gevierd omdat Nelly nog herstellende is van een zware operatie. "Het gaat nu gelukkig goed, maar ze heeft wel een jasje uitgedaan", legt Ton uit.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }