Afbeelding

Qbuzz wint internationale Design Award

Algemeen 203 keer gelezen

REGIO • De bussen van Qbuzz hebben de Red Dot Design Award gewonnen, een prestigieuze design award waaraan bedrijven, bureaus en designers van over de hele wereld participeren.

Een internationale jury kent de award toe aan projecten met uitstekend ontwerp en creatieve performance. De bussen, ontworpen door ontwerpbureau Luidspreker, winnen een 'Red Dot' in de categorie: 'Communication design!'.

Prijswinnende concept
Binnen DMG (Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem) heeft Qbuzz de stadsBuzz, snelBuzz, streekBuzz en buurtBuzz geïntroduceerd. Verschillende verbindingen met belangrijke bestemmingen in omliggende plaatsen. Samen met ontwerpbureau Luidspreker ontwikkelde Qbuzz dit prijswinnend concept: een simpel, helder en makkelijk te onthouden systeem waardoor de reiziger als het ware met verschillende kleuren kan reizen.

Dit jaar hebben 24 internationale experts 8695 inzendingen beoordeeld. Deze casus is beoordeeld op criteria als: originaliteit, creativiteit en impact. Al meer dan 60 jaar is de Red Dot Design Award een platform voor de evaluatie van uitstekend ontwerp en één van de grootste design competities van de wereld. Onder het principe 'in search of good design and creativity' is de prijs bedoeld voor hoogstaande design, kwaliteit en creatieve performance.

Sinds 9 december 2018 verzorgt Qbuzz het openbaar vervoer in de concessie Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 5 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden