Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De expositie vindt plaats in het Denksportcentrum.
• De expositie vindt plaats in het Denksportcentrum. (Foto: Aangeleverd)

Expositie dankzij samenwerking Papendrechtse verenigingen

  •   79 keer gelezen

PAPENDRECHT • Dankzij de samenwerking van drie Papendrechtse verenigingen is er vanaf zaterdag 17 augustus een expositie van schilderijen in het Denksportcentrum in Papendrecht.

De ongeveer dertig schilderijen zijn te zien tot en met eind oktober. De expositie wordt georganiseerd door leden van Denksport Centrum Papendrecht, Herensociëteit C70 en teken- en schilderclub Cisarts. Doordat sommige leden lid zijn van meerdere clubs, is er een leuke samenwerking ontstaan.

Inspiratie
De drie betrokken verenigingen hebben uiteenlopende doelstellingen. De Herensociëteit biedt leden de mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen over alle mogelijke onderwerpen. Regelmatig geven leden lezingen over hun ervaringen, opgedaan op bijvoorbeeld hun werk of tijdens vakanties. De verhalen bieden soms inspiratie voor de leden van de schilderclub.

Schildersclub
Onder de koepel van Cisarts functioneert  een schildersclub van ongeveer vijftien mannen en vrouwen. Iedere donderdagochtend werken zij aan een schilderij, onder leiding van Ciska de Vries. In het Denksportcentrum, dat zeven bridgeclubs en een schaakclub huisvest, wordt elk kwartaal een nieuwe expositie ingericht.

Openingsuren
De expositie is te bezichtigen op elke dinsdagavond en donderdagavond, voorafgaand aan de bridgedrive van 19.00 tot 19.45 uur. Ook op de zaterdagen 17 augustus en 28 september van 11.00 tot 15.30 uur zijn belangstellenden welkom om de schilderijen te komen bekijken. Het adres van het Denksportcentrum is: Van der Palmstraat 12 (tegenover theater De Willem).

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }