Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Gezellige taalactiviteiten in de gemeente Alblasserdam

  •   38 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De landelijke Week van de Alfabetisering vindt van 9 tot en met 15 september a.s. plaats. Tijdens deze actieweek organiseren Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en de Bibliotheek AanZet diverse activiteiten om de problematiek rond laaggeletterdheid op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken.

De landelijke Week van de Alfabetisering is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven, een organisatie die zich inzet voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang leren en ontwikkelen. Op maandag 9 september zal er van 10:00 tot 12:00 uur, tijdens het Taalpunt, een verhalenverteller in de Bibliotheek Aanzet aanwezig zijn. Op een creatieve manier zal Nico van Lent de aanwezigen meenemen in een verhaal. Belangstellenden kunnen zo op een leuke manier in aanraking komen met de Nederlandse taal en elkaar bovendien ontmoeten tijdens deze gezellige ochtend.

Op donderdag 12 september is de bibliotheek even een unieke escaperoom. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen  meereizen in een verhaal en moeten zien te ontsnappen uit de bibliotheek. Door middel van het ontrafelen van woordpuzzels, het openen van sloten en creatief denken, worden kinderen uitgedaagd een uitweg te vinden. Er zullen twee escaperoom rondes worden gehouden en wel van 14:15 tot 15:15 uur en van 15:30 tot 16:30 uur. Per ronde kunnen er drie groepen meedoen. Elke groep bestaat uit maximaal vijf kinderen. De escape room duurt ongeveer 20 minuten. De rest van de tijd is er een leuke workshop.

Aanmelden voor de escaperoom kan in groepjes of individueel via 078-2021220 of via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Wacht niet te lang, want vol is vol. Meer informatie is te vinden op de kalender van www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }