Afbeelding
Foto: Bert Bons

Gezellige taalactiviteiten in de gemeente Alblasserdam

Algemeen 132 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De landelijke Week van de Alfabetisering vindt van 9 tot en met 15 september a.s. plaats. Tijdens deze actieweek organiseren Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en de Bibliotheek AanZet diverse activiteiten om de problematiek rond laaggeletterdheid op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken.

De landelijke Week van de Alfabetisering is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven, een organisatie die zich inzet voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang leren en ontwikkelen. Op maandag 9 september zal er van 10:00 tot 12:00 uur, tijdens het Taalpunt, een verhalenverteller in de Bibliotheek Aanzet aanwezig zijn. Op een creatieve manier zal Nico van Lent de aanwezigen meenemen in een verhaal. Belangstellenden kunnen zo op een leuke manier in aanraking komen met de Nederlandse taal en elkaar bovendien ontmoeten tijdens deze gezellige ochtend.

Op donderdag 12 september is de bibliotheek even een unieke escaperoom. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen  meereizen in een verhaal en moeten zien te ontsnappen uit de bibliotheek. Door middel van het ontrafelen van woordpuzzels, het openen van sloten en creatief denken, worden kinderen uitgedaagd een uitweg te vinden. Er zullen twee escaperoom rondes worden gehouden en wel van 14:15 tot 15:15 uur en van 15:30 tot 16:30 uur. Per ronde kunnen er drie groepen meedoen. Elke groep bestaat uit maximaal vijf kinderen. De escape room duurt ongeveer 20 minuten. De rest van de tijd is er een leuke workshop.

Aanmelden voor de escaperoom kan in groepjes of individueel via 078-2021220 of via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Wacht niet te lang, want vol is vol. Meer informatie is te vinden op de kalender van www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden