• De vrijwilligers van het Odenshuis.
• De vrijwilligers van het Odenshuis.

Odensehuis Papendrecht gaat bijna open

Algemeen 607 keer gelezen

PAPENDRECHT • Nog een maand en dan gaat het Odenshuis in Papendrecht open.

Het Odensehuis Papendrecht is een inloophuis voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten of beginnende dementie, hun familie en vrienden. Het wil een gastvrije plek zijn met aandacht voor wat wél kan en plezier in het leven. Deelnemers, vrijwilligers en de coördinator bepalen samen wat er in het Odensehuis gebeurt, waarbij de talenten en wensen van de deelnemers leidend zijn. Het Odensehuis biedt een laagdrempelige plek voor mensen met geheugenklachten/dementie om zo lang mogelijk mee te blijven doen in de maatschappij. Om deel te nemen is géén indicatie nodig.

Het Odensehuis is een vrijwilligersorganisatie, ook hierbij staat de inzet van de talenten centraal. Naast alle vrijwilligers is in het Odensehuis één beroepskracht/coördinator aanwezig. In Odensehuis Papendrecht is Marjan Middelburg als coördinator aangesteld. Ze is heel enthousiast over dit innovatieve burgerinitiatief. Uit ervaring weet ze hoe lastig het leven soms is voor beginnend dementerenden en hun naasten. Wat haar aanspreekt is dat met elkaar het Odensehuis wordt vormgegeven.

Marjan heeft veel ervaring opgedaan binnen het sociaal domein zowel op uitvoeringsniveau als op managementniveau. Zij is onder andere werkzaam geweest als teammanager bij het Da Vinci College, programma manager Route 23 in de Drechtsteden en teamleider Sociale Dienst Schiedam/Stroomopwaarts. Vrijwillig zet zij zich in voor de Alblasserdamse samenleving voor de Stichting Welzijn Alblasserdam, de Voedselbank en als Taalmaatje.

De komende maand is men nog bezig om het opvanghuis in de Gerbrandystraat 31 gezellig te maken. Vanaf 19 augustus is het Odensehuis elke week op maandag en donderdag van 10:00 uur tot 15:00 uur geopend voor ontmoeting, informatie en advies.

Kijk voor meer informatie op www.odensehuispapendrecht.nl. Bellen kan via 06-39575136.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 gisteren
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden