Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Spelen bij Wasko.
• Spelen bij Wasko. (Foto: Wasko)

Natuur BSO nu ook voor kinderen vanaf 4 jaar

  •   128 keer gelezen

PAPENDRECHT • Wasko's Natuur BSO zal na de zomervakantie ook kinderen vanaf vier jaar leuke avoNAtuurlijke activiteiten aanbieden op het groene en uitdagende terrein van Scouting Alblasserdam.

"We zeggen avoNAtuurlijk omdat we met de kinderen op avontuur gaan in de natuur", aldus Bianca Bollaart, teamleider bij Wasko. "We dagen kinderen uit zelf de natuur te verkennen en te ontdekken. We kiezen er bewust voor onze Natuur BSO nu ook open te stellen voor de kleuters. Ook hen willen we de ruimte bieden de natuur te beleven. Kinderen komen steeds minder in natuur. En dat is jammer want kinderen die regelmatig buitenspelen in de natuur, zijn blijer én gezonder, zo blijkt uit onderzoek."

"Ook kunnen zij zich beter concentreren en kunnen dus beter presteren op school", vervolgt Bianca. "Kinderen hebben van natura een speciale band met de natuur. Contact met natuur prikkelt de zintuigen en daagt uit tot het verkennen van eigen grenzen. Als je zelf terugdenkt aan je jeugd: takken, stenen, hutten bouwen, rozenparfum maken, moddersoep maken: dat waren ingrediënten voor urenlang speelplezier en mooie herinneringen maken."

"We organiseren veel sportieve, creatieve en ontspannende activiteiten voor kinderen. Uiteraard zijn de meeste activiteiten gerelateerd aan de natuur. Ook voor het doen van een bordspel of een boekje lezen is voldoende ruimte."

De Natuur BSO kan ook in combinatie met een reguliere BSO. Ook voor opvang bij de Natuur BSO kunnen ouders kinderopvangtoeslag aanvragen. Voor meer informatie: 078-6157165.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }