Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De overhandiging van de cheque van FN Steel aan Helpende Handen.
• De overhandiging van de cheque van FN Steel aan Helpende Handen. (Foto: Alex de Jong)

Mooi gebaar van de OR van FN Steel

  •   164 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Ondernemingsraad (OR) van FN Steel b.v. uit Alblasserdam heeft op dinsdagmorgen 9 juli een mooi gebaar mogen maken.

Namens de Ondernemingsraad hebben Coen van Dalen en Wilbert Dam een cheque overhandigd aan stichting Helpende Handen uit Alblasserdam. Deze stichting biedt mensen een helpende hand bij allerlei uiteenlopende zaken.

"Wij hebben de cheque overhandigd aan Femke Spruit", vertellen Coen van Dalen en Wilbert Dam.  De stichting werkt met studenten, die dan stagelopen bij de stichting. Er blijkt na het zien van de cijfers dat er binnen Alblasserdam ook nog veel hulp nodig is.

Het doel van de stichting is volgens Femke de cliënten blijven stimuleren in zelfredzaamheid en de studenten helpen een goede professional te worden.

"Aandacht geven aan de cliënten is heel belangrijk, evenals het ontlasten van de mantelzorgers", aldus Femke. "Stagiaires beginnen vaak heel sceptisch, maar komen later vaak met mooie verhalen terug. Het gebeurt zelfs wel dat zij vrijwilliger worden!"

Helpende Handen wil binnen afzienbare tijd een nieuwe keuken plaatsen bij cliënten en daar zijn misschien wat aanpassingen voor nodig. Deze zouden makkelijk door de handige mensen gedaan kunnen worden. Dus als iemand de stichting wil helpen of vragen heeft, stuur even mail of neem contact op met coördinator Sandra de Bruijn via 06-83617899 of  s.debruijn@stichtinghelpendehanden.nl. Voor meer informatie: www.stichtinghelpendehanden.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }