Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De betonblokken langs het woonwagenkampement aan de Randweg.
• De betonblokken langs het woonwagenkampement aan de Randweg. (Foto: Bert Bons)

Woonwagenbewoners Randweg willen betonblokken weg

  •   755 keer gelezen

PAPENDRECHT • De woonwagenbewoners aan de Randweg in Papendrecht willen af van de betonblokken die aan weerszijden van hun kamp neergezet zijn.

De blokken zorgen ervoor dat de omgeving er onverzorgd uitziet, kinderen kunnen er niet goed meer spelen en het zou volgens de bewoners zelfs ratten aantrekken.

De gemeente Papendrecht heeft de betonblokken neergelegd op de groenstrook naast het kampement, om te voorkomen dat woonwagens van elders uit Nederland zouden neerstrijken. Er waren signalen dat illegale woonwagens van elders naar deze regio zouden kunnen komen. De groenstrook aan beide zijden naast het kamp aan de Randweg, zou een ideale plek kunnen zijn om snel een woonwagen neer te zetten.

Nu de acute dreiging van illegale woonwagens voorbij is, willen de woonwagenbewoners aan de Randweg dat de betonblokken worden weggehaald.

De gemeente wil hieraan meewerken, maar dan moet er een onderhoudsplan komen voor de strookjes groen aan beide zijden van het kamp. "In overleg met de bewoners is afgesproken dat zij de groenstrook binnenkort zelf mogen onderhouden", vertelt woordvoerder Sandra Dwarswaard van de gemeente Papendrecht. "Zij dienen hiervoor wel eerst een groenontwerp in te dienen. Als de tekening voldoet aan de vooraf gestelde eisen, waaronder een natuurlijke groene afscheiding, dan kunnen de betonblokken verwijderd worden."

De woonwagenbewoners hebben echter geen trek in het zelf onderhouden van de groenstroken. "Wat heb ik eraan om die stroken groen te gaan onderhouden terwijl ik er niet mee kan doen wat ik wil?", reageert Alie, een van de woonwagenbewoonsters aan de Randweg.

"Wij willen er graag een schommel plaatsen of andere speeltoestellen. We hebben bij de gemeente meerdere malen gevraagd om een speeltuintje, maar daar is geen geld voor. Ook mogen we er zelf niks neerzetten."

Bovenstaande afwijzende reactie op het aanbod van de lokale overheid is bij de gemeente Papendrecht niet bekend. Sandra Dwarswaard:  "Gesprekken hieromtrent willen wij echter rechtstreeks voeren met betrokkenen en niet met een derde partij."

De woonwagenbewoners willen intussen nog steeds zo snel mogelijk van de betonblokken af. "We voelen ons daardoor opgesloten."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }