Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons Foto: Bert Bons

Inschrijven voor de vlottenrace met stormbaan

Algemeen 138 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Teams kunnen zich vanaf heden inschrijven voor de vlottenrace tijdens het Havenfestival.

De vlottenrace wordt dit jaar uitgebreid met een stormbaan, waardoor er hopelijk meer spanning zal ontstaan. "Bij de vlottenrace eindigen de sterkste teams altijd bovenaan", legt Matthias de Graaf van het Havenfestivalcomité uit. Met het toevoegen van een stormbaan aan de vlottenrace komt het dit keer ook aan op een stukje behendigheid.

De stormbaan wordt waarschijnlijk opgesteld op de parkeerplaats bij Landvast. Teams strijden nog steeds om de snelste tijd op de vlotten in het water van de haven, maar moeten nu ook zo snel mogelijk een hindernisparcours afleggen. Dit levert niet alleen spektakel op, maar ook meer kansen voor iets minder gespierde teams.

"Het is de bedoeling dat er meer beleving en meer drukte gaat komen tijdens de vlottenrace", vervolgt Matthias. "Het wordt ook wat leuker voor kinderen, denken we. Zij mogen na afloop van de vlottenrace de stormbaan gratis uitproberen!"

Ook nieuw bij de vlottenrace, die op woensdagavond 18 september gehouden, is de prijs voor de leukste outfit. Die kregen in de afgelopen jaren al een eervolle vermelding, maar nu wordt er een echte prijs aan gekoppeld.

De vlottenrace met stormbaan worden georganiseerd in samenwerking met Scouting Alblasserdam, de Dordtse Reddingsbrigade en de firma Hak bv uit Alblasserdam.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier, dat op te vragen is bij Jan de Ruiter via janhavenfestival@ziggo.nl. Een team bestaat uit zes deelnemers een reservedeelnemer en een coach. De kosten bedragen 50 euro per team, dit bedrag ziet men bij deelname volledig terug in consumptiebonnen. De sluiting van inschrijving is 31 augustus. Er kunnen maximaal 22 teams deelnemen.

Het bedrag van 50 euro kan overgemaakt worden op op rekeningnummer NL94 RABO 0112 9480 73 ten name van Stichting Havenfestival Alblasserdam met vermelding deelname vlottenrace 2019 en de naam van het team.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Openingstijden Baggermuseum tijdens de meivakantie Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten organiseren inloopbijeenkomst over PFAS Nieuws 2 uur geleden
• Nieuwe inwoners kunnen bijvoorbeeld lid worden van De Wiekslag.
Bon jaar gratis lid van vereniging in Alblasserdam voor nieuwe inwoners is klaar (maar uitreiken kent nog 'hiccups') Nieuws 2 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden