• Matthias de Graaf hoopt dat veel mensen aanschuiven voor de Pubquiz.
• Matthias de Graaf hoopt dat veel mensen aanschuiven voor de Pubquiz. Foto: Bert Bons

Nieuw op Havenfestival: de Pubquiz

Algemeen 782 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het programma van het Havenfestival breidt dit jaar uit met een nieuwe activiteit op de vrijdagavond; op vrijdag 20 september zal een Pubquiz gehouden worden in het Wapen van Alblasserdam.

Tien à vijftien teams van maximaal vijf personen (minimumleeftijd 16 jaar) gaan zich buigen over allerlei vragen, verdeeld in vijf categorieën: Alblasserdam, sport, film en muziek, algemene kennis en geschiedenis. Er zijn acht tot tien vragen per categorie, die in de brasserie van Het Wapen ingevuld en opgelost moeten worden. Gebruik van mobiele telefoons of andere digitale hulpmiddelen is hierbij verboden.

"We hopen op een gezellige avond die aansluit bij de gebruikelijke dweilavond op de vrijdagavond van het Havenfestival", vertelt Matthias de Graaf. Hij zit sinds vorig jaar in het Havenfestivalcomité en heeft de organisatie van deze nieuwe activiteit op zich genomen.

Deelnemende teams kunnen een joker inzetten op een categorie waarvan ze denken dat ze goed zullen presteren. Daarnaast zijn er bonuspunten te verdienen voor het team met de meest originele teamnaam. "Er zijn geen criteria aan de naam. John van Krimpen van Het Wapen en ik zijn de jury!"

"We zijn heel benieuwd hoe het gaat lopen en zijn blij dat zich gelijk al twee teams hebben aangemeld. De pubquiz wordt gehouden tussen zeven uur en uiterlijk half tien en moet een soort opwarmer worden voor de dweilavond."

De uitslag van de pubquiz wordt ongeveer een half uur na afloop bekendgemaakt. Daarna is er een muzikale afsluiting bij het Wapen van Alblasserdam. Het winnende team van de pubquiz ontvangt een dinerbon van 250 euro, waarmee men te zijner tijd heerlijk kan nagenieten bij het Wapen van Alblasserdam.

Het inschrijfgeld bedraagt 30 euro per team. Hiervoor krijgen alle deelnemers twee drankjes en een hapje erbij. Opgeven kan bij Matthias de Graaf via matthiasdegraaf@icloud.com.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 20 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden