Logo hetkontakt.nl/klaroen
Muziek bij de jongste groep van de brusjesmiddag
Muziek bij de jongste groep van de brusjesmiddag (Foto: Esther Vliegenthart)

Bijzondere activiteit bij brusjesmiddag in Alblasserdam

  •   151 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In aanloop naar de week van de jonge mantelzorger werden de brusjes, boertjes en zusjes van zorgintensieve kinderen in Alblasserdam getrakteerd op een swingende muziekworkshop van KunstKanjers.

Woensdagmiddag was het de beurt aan de jonge kinderen (7-10 jaar oud). Zij leerden hoe ze hun lijf als percussie instrument konden gebruiken. Ze leerden tegelijk zingen én drummen op hun lijf. Daar was een hoop concentratie voor nodig! Irene Versluis heeft de kinderen in korte tijd zowel een hoop plezier bezorgd, als leuke muziek aangeleerd. Zingend en dansend gingen de kinderen weer naar huis, nadat ze een mooi optreden voor hun ouders hadden gegeven.

Op vrijdagavond kwamen de pubers bij elkaar in Landvast voor hun brusjesavond. Irene Versluis had nu versterking meegenomen in de vorm van Stephan Weeda. Samen leerden ze de kinderen twee basisakkoorden op de gitaar en daarna gingen ze in groepjes aan de slag om hun eigen lied te schrijven. Met een geweldig leuk resultaat, namelijk drie eigen songs.

De Brusjesmiddag vindt maandelijks plaats in Landvast en is bedoeld voor jonge kinderen die thuis bijvoorbeeld een broer of zus met autisme, adhd of syndroom van down hebben. Bij de Brusjesmiddag worden ze een middag of avond in het zonnetje gezet, kunnen ze met elkaar praten en herkenning vinden. Plezier staat voorop. Ook volgende maand komen docenten vanuit KunstKanjers bij de Brusjesmiddag langs om zo in een kunstzinnige vorm bij te dragen aan een heerlijke middag of avond voor deze kinderen.

Voor meer informatie of aanmelding: brusjesmiddag@gmail.com.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }