Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: aangeleverd

OP komt met motie voor extra geld voor Voedselbanken

  •   51 keer gelezen

PAPENDRECHT • De politieke fractie Onafhankelijk Papendrecht (OP) werkt in de Drechtsteden samen met SP en Slydrecht.nu uit Sliedrecht aan een motie om de Voedselbanken in de regio te ondersteunen.

"Nu is het tijd om draagvlak te organiseren", redeneert Ruud Lammers van OP. "De 'linkse' partijen kunnen meedoen vanwege solidariteit met de minder bedeelden, de 'rechtse' partijen kunnen meedoen vanwege het tegengaan van voedselverspilling."

Lammers heeft in de afgelopen weken enkele malen per telefoon contact gehad met de Voedselbank Dordrecht. Met 10.000 euro zijn ze volgens hem uit de brand. De voedselpakketten komen namelijk uit een distributiecentrum nabij Rotterdam; de jaarlijkse kosten voor onder andere opslag en transport belopen 10.000 voor deze Voedselbank.

De Voedselbank Dordrecht verdeelt de meeste pakketten voor de overige Voedselbanken in de regio. Lammers schat daardoor in dat de andere Voedselbanken met 5000 euro goed uitkomen. Vandaar dat in de gezamenlijke motie een totaalbedrag van 40.000 euro staat voor de noodlijdende Voedselbanken in de Drechtsteden. Lammers: "Dat is in mijn ogen zeer realistisch."

De motie namens OP, SP en Slydregt.nu wordt ingediend in de Drechtsraad van dinsdag 2 juli.

Het aantal cliënten in de categorie huishoudens ten opzichte van het peiljaar 2015 is gestegen met 10%, het aantal cliënten in de categorie kinderen onder 18 jaar ten opzichte van het peiljaar gestegen is met 25% en het aantal cliënten in de categorie volwassenen ten opzichte van het peiljaar gestegen is met 4%.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }