Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Imkers in Papendrecht en Alblasserdam houden open huis

  •   179 keer gelezen

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • Twee imkerijen in Papendrecht en Alblasserdam houden op zaterdag 13 juli open huis.

Tijdens het open huis van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Je ziet hoe honing wordt gemaakt en je gaat in bijenkast op zoek naar de koningin.

Belang van bijen
Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling omdat ze het niet zo makkelijk hebben. Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het open huis zien hoe het met de honingbij gaat en wat men kan doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

Bij Imkerij Lammetjeswiel, onderaan de Pijlstoep in Alblasserdam, kan men het open huis tussen 10.00 en 16.00 uur bezoeken.

De imkerij Stal Bij de Heerlijkheid aan de Kerkbuurt 56 in Papendrecht is ook geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Hier wordt op die dag ook de Dag van de Heerlijkheid gehouden. Voor meer informatie hierover: www.fruitheerlijkheid.nl.

Voor meer informatie over open imkerijdag: www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }