Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Wouter Rijneveld met enkele jongeren en de cheque.
• Wouter Rijneveld met enkele jongeren en de cheque.

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Nieuw-Lekkerland

  •   158 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Het Oranje Fonds heeft Stichting Jeugd en Jongerenwerk in Nieuw-Lekkerland verrast met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van 3000 euro.

In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving, zo redeneert het Oranje Fonds. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

In Nieuw-Lekkerland zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "We willen het Oranje Fonds buurtcadeau besteden aan het Jeugdhonk in Nieuw Lekkerland. Vanuit het jongerenwerk is er een wens om het interieur een boost te geven. Zo kan de binnenkant wel frisse laag verf gebruiken en zouden we graag wat barkrukken rondom de bar zetten. Ook zullen we van de zomer als het jeugdhonk is opgeknapt een open huis organiseren voor de buurt . Dit is ook een goede aangelegenheid om de banden met de omgeving op te halen en de mogelijkheden van het jeugdhonk verder te promoten," aldus Wouter Rijneveld, jongerenwerker bij Stichting Jeugd en Jongerenwerk Molenlanden, dat actief is in Nieuw-Lekkerland.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }