Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: 123RF.com
ingezonden mededeling

Evenementen in de zomer in Alblasserdam

  •   107 keer gelezen

De zomerperiode begint officieel op 21 juni, maar het mooie weer is inmiddels al aanwezig in Nederland. Een ding dat zomer elk jaar weer betekent: heel veel evenementen.

Ook in de regio Alblasserwaard zal deze zomer weer van alles georganiseerd worden, hieronder zul je meerdere lokale evenementen vinden. Wil je toch liever op vakantie naar het buitenland, dan zijn hier veel opties voor. Je kunt bijvoorbeeld naar Spanje of Portugal gaan, maar het kopen van vliegtickets voor Athene in Griekenland is ook een mogelijkheid. 
 
Fairtradefietstocht
Op 22 juni organiseert VHL4GlobalGoals een fietstocht voor families, waarbij een focus ligt op fairtrade. Tijdens de tocht stoppen de deelnemers bij vier verschillende horecalocaties, waarbij ze een fairtradelunch voorgeschoteld krijgen. De fietstocht zal in totaal ongeveer 40 kilometer zijn en gaat door verschillende kernen in Vijfheerenlanden. Wil je aan deze fietstocht deelnemen dan kun je kiezen wanneer je wilt beginnen. Er zijn drie opties: 10 uur, half 11 en 11 uur. De startlocatie zal in Leerdam zijn, maar de precieze plek is nog niet bekend. Deelnemen aan de tocht kost 15 euro per persoon, hierbij zitten de hapjes en drankjes tijdens de lunch. Aanmelden voor de fietstocht kan door een mail te sturen naar het volgende adres: vhl4globalgoals@gmail.com
 
Rommelmarkten
Op 15 juni zal in Oud-Alblas en Giessenburg een rommelmarkt worden georganiseerd. In Giessenburg staan de kramen van de markt rond het kerkelijk centrum De Rank en in de Dorpstraat. Het zal rond half 9 's ochtends beginnen en eindigt om half 2 's middags. Even pauze nemen tijdens het struinen kan ook, er is namelijk een terras. Bovendien draait het Rad van Avontuur en wordt om 12 uur 's middags de trekking van de lotenverkoop voltrokken. Daarnaast kun je hier natuurlijk ook doen waar een rommelmarkt voor wordt bedoeld: het kopen van tweedehands spullen. Boeken, meubels, gereedschappen, noem het maar op, het zal te koop zijn op de rommelmarkt in Giessenburg.

Zulke artikelen zullen ook verkrijgbaar zijn op de rommelmarkt in Oud-Alblas. Hier begint de markt om 8:00 uur en eindigt het om 14:00 uur. De stands staan op het Kerkplein, in de Kerkstraat en de Schoolstraat. Naast de tweedehands spullen is er ook eten en drinken te koop, zoals pannenkoeken en koffie. Tevens zijn er activiteiten geregeld, denk hierbij aan springkussens en enveloppen trekken. 70 procent van de rommelmarkt gaat naar Kerkvoogdij, terwijl het resterende geld wordt verdeeld aan Bond tegen Vloeken en Operatie Mobilisatie.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }