Phoenix'17 boekt eerste winst in bondscompetitie

  •   44 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op vrijdag 8 maart trapte het eerste team van Phoenix'17 de 1e ronde van de competitie af tegen ABC Swindregt J2. In Sportcentrum Papendrecht wonnen de U17's hun eerste wedstrijd soeverein met 8-0.

Ook de U15's gingen er met een 8-0 uit-overwinning vandoor tegen BC Shuttlek J3. De U13's konden niet anders dan een 7-1 winst boeken tegen ShuttleUp J4. De Opstapgroep maakte het feest van de eerste ronde compleet door met 4-4 gelijk te spelen, na 4-0 te hebben achter gestaan.

Na de euforie stemming werd op de woensdagtraining, nadat alle teams werden gefeliciteerd met de behaalde resultaten, uitgebreid stilgestaan bij de aandachtspunten die door de coaches en spelers waren geobserveerd. In diverse oefenvormen werd er hard gewerkt om er beter op te staan voor de tweede ronde. Ook werd er gewaarschuwd voor onderschatting van de tegenstanders.

Tweede ronde
De U15's moesten in de 2e ronde van de competitie thuis tegen EVBC Vlietwijk J2 en dat was een geheel andere wedstrijd. De verschillen lagen dicht bij elkaar, de spelers moesten echt aan de bak om de partijen te winnen. Vooral de herenenkels van Kaj Petra en Roan van der Molen lieten hun potentie zien door shuttles te plaatsen daar waar de tegenstanders niet stonden. Na een stroeve start met veel slordigheden wonnen beide heren nipt met aanvallend en geplaatst spel. Het gehele team had een 4-3 voorsprong, maar gaf deze helaas uit handen door de laatste mix slordig weg te geven.

U13 speelde tegen BC Cross Smash J4 een heerlijke wedstrijd met goede tegenstand. Mooie spannende sets waar alle techniek en tactiek uit de kast werd gehaald om met 7-1 te winnen. Een heel goed resultaat na het gelijke spel in de eerste ronde.

Helaas verloor U17 haar uitwedstrijd van BC Cross Smash J1 in Werkendam. De uitslagen van de wedstrijden lagen dicht bij elkaar, maar vielen steeds net ten gunste van BC Cross Smash. De tegenstander complimenteerde Phoenix'17 voor de blijvende  tegenstand zelfs bij grote achterstand, iets wat ze bij hen vorige tegenstander miste.

Vanaf september 2018 hebben de vier jeugdteams keihard gewerkt om zich goed voor te bereiden op deze jeugd competitie regio Zuid-West. Deze regio competitie wordt georganiseerd door de nationale Bond, Badminton Nederland. Het is de eerste keer in het nog prille bestaan van Phoenix'17 dat er gespeeld wordt onder de vlag van de Nederlandse Badmintonbond. De Phoenix'17 teams spelen hun thuiswedstrijden in Sportcentrum Papendrecht. Op de vrijdag vanaf 19:30 uur en op zaterdag vanaf 11:00 uur.

Na twee speelronden is Phoenix'17 bijzonder tevreden over de inzet van alle spelers, de bereikte resultaten en het plezier die bij de spelers te zien is.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }