Foto:

Prikkelarme kerkdienst in de Ontmoetingskerk

  •   189 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op zondag 10 maart vindt in de Ontmoetingskerk  aan de Blokweerweg 75 in Alblasserdam weer een prikkelarme kerkdienst plaats. De dienst duurt van 12.00 tot 12.30 uur.

Het thema van de dienst is 'Wie denk jij dat ik ben?'. De dienst is bedoeld voor iedereen die gevoelig is voor prikkels zoals dat vaak het geval is bij mensen met NAH, autisme, ADHD of HSP.

Bij de voorbereiding is gekeken naar waar mensen die gevoelig zijn voor prikkels behoefte aan kunnen hebben tijdens een kerkdienst. Zo zijn er minder mensen dan in een reguliere dienst. Tijdens de dienst zal het geluid niet zo hard zijn, is het licht minder fel en is er meer ruimte tussen de stoelen. "Daarnaast zorgen we voor een vaste structuur van de liturgie", vertelt dominee Hans van Walsum, hij is één van de organisatoren van deze diensten. "Deze liturgie bevat alle onderdelen van een reguliere dienst, maar dan ingekort. Ook hebben we rekening met de prikkelgevoeligheid gehouden bij het uitkiezen van de liederen." De dienst is voor kinderen en volwassenen.

Sommige mensen hebben behoefte aan meer structuur en duidelijkheid dan anderen. Daarom is het mogelijk om de liturgie vooraf al te ontvangen. Zo weten de bezoekers precies wat er die middag in de kerk gaat gebeuren. Van Walsum: "Om die reden is het fijn wanneer mensen ons laten weten dat ze van plan zijn om te komen, dan sturen we u de liturgie vast per e-mail." Een mailtje kan gestuurd worden naar ervliegenthart@gmail.com.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }