Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Peter Stam

Veel boetes bij bromfietscontrole in Alblasserdam

  •   107 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De politie heeft woensdagmiddag 13 februari tijdens een controle in Alblasserdam tien bestuurders van een bromfiets of scooter bekeurd omdat het voertuig te hard kon rijden.

"In verhouding met het aantal gecontroleerde voertuigen zijn er bijzonder veel processen-verbaal aangezegd", laat de politie weten. In twee uur tijd werden ongeveer 40 voertuigen gecontroleerd en op de rollerbank gezet. Tien bestuurders kregen een boete, omdat hun scooter of brommer (veel) harder kon rijden dan is toegestaan. Er werd bekeurd vanaf een overschrijding van ongeveer tien kilometer per uur.

Boetes
Vier personen bleken te rijden zonder rijbewijs. Ook zij kregen een boete. Verder werden er boetes uitgedeeld voor te gladde banden, het niet tonen van een legitimatiebewijs, het niet dragen van een helm, het rijden zonder verzekering, het rijden zonder geldig kenteken en het niet stoppen voor het rode verkeerslicht. Tot slot probeerden twee scooterrijders aan de politie te ontsnappen door er snel vandoor te gaan, maar na een korte achtervolging met de politiemotoren konden beiden personen staande gehouden worden.

Lopend verder
Tien scooters kregen een zogenoemde WOK-status (Wachten op keuren). Dit houdt in dat de scooterrijders niet meer op hun voertuig mogen rijden totdat zij hun scooter hebben laten keuren bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). De tien bestuurders moesten woensdag dus hun weg lopend vervolgen om binnenkort, op eigen kosten, een herkeuring in te plannen bij de RDW. Pas als het voertuig weer aan alle wettelijke eisen voldoet, mag er weer op worden gereden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }