Afbeelding
Foto: Bert Bons

Oranjefonds geeft 1000 euro aan Pand 83 in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 161 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Het Oranjefonds heeft een bijdrage van 1000 euro verstrekt voor het project 'Jij bent in Beeld' voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de gemeente Molenlanden.

Hiervoor heeft de stichting Samen & Werken  in Pand 83 een complete werkbank Arbo Proof gerealiseerd en het nodige gereedschap aangeschaft, waaraan de bijdrage van het Oranjefonds is besteed. Het project 'Jij bent in beeld' is erg blij met de bijdrage van het Oranjefonds, omdat wij hierdoor ons werkervaringsaanbod kunnen vergroten.  

De deelnemers van het project Jij bent in Beeld krijgen diverse trainingen en coaching aangeboden, met als doel om een baan, vrijwilligerswerk of een zinvolle daginvulling te krijgen. Daarnaast doen zij ook in de praktijk werkervaring op, om zo weer in een werkritme te komen. Een voorbeeld hiervan het is opknappen van meubels voor de kringloopwinkel en houtbewerking samen met vrijwilligers. Het is de bedoeling dat de gemaakte spullen worden verkocht, zodat van deze opbrengst weer nieuwe materialen ingekocht kunnen worden. Deelnemers zijn erg enthousiast over deze vorm van werkervaring opdoen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden