Foto: Bert Bons

Oranjefonds geeft 1000 euro aan Pand 83 in Nieuw-Lekkerland

  •   68 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Het Oranjefonds heeft een bijdrage van 1000 euro verstrekt voor het project 'Jij bent in Beeld' voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de gemeente Molenlanden.

Hiervoor heeft de stichting Samen & Werken  in Pand 83 een complete werkbank Arbo Proof gerealiseerd en het nodige gereedschap aangeschaft, waaraan de bijdrage van het Oranjefonds is besteed. Het project 'Jij bent in beeld' is erg blij met de bijdrage van het Oranjefonds, omdat wij hierdoor ons werkervaringsaanbod kunnen vergroten.  

De deelnemers van het project Jij bent in Beeld krijgen diverse trainingen en coaching aangeboden, met als doel om een baan, vrijwilligerswerk of een zinvolle daginvulling te krijgen. Daarnaast doen zij ook in de praktijk werkervaring op, om zo weer in een werkritme te komen. Een voorbeeld hiervan het is opknappen van meubels voor de kringloopwinkel en houtbewerking samen met vrijwilligers. Het is de bedoeling dat de gemaakte spullen worden verkocht, zodat van deze opbrengst weer nieuwe materialen ingekocht kunnen worden. Deelnemers zijn erg enthousiast over deze vorm van werkervaring opdoen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }