Afbeelding

Verrassingsconcert van leerlingen De Willem in Makado

Algemeen 198 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Leerlingen van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht hebben op dinsdag 5 februari een verrassingsconcert gegeven voor het winkelend publiek in winkelcentrum Makado in Alblasserdam.

De leerlingen maken allemaal deel uit van het muziekproject in het kader van de Willem Junior Academie, een verzameling van buitenschoolse cursussen die door de school aan de leerlingen worden aangeboden. Naast muziek kunnen de leerlingen uit een groot aantal creatieve en sportieve onderdelen kiezen om hun passie verder te ontwikkelen. In het rooster van de leerlingen is speciaal voor de Willem Junior Academie ruimte ingebouwd.

Voor het concert hebben de leerlingen gebruik gemaakt van de vleugel in de hal van het winkelcentrum. Het concert begon als een Flashmob, waarbij begeleider van het project Rob Louter voor het nietsvermoedende publiek op de vleugel begon te spelen en de leerlingen zich een voor een aansloten. Het repertoire varieerde van huidige top 40 liedjes als Duurt Te Lang tot grote koor arrangementen als This Is Me uit de musical The Greatest Showman.

Alles bij elkaar hebben de leerlingen het winkelend publiek een klein half uur vermaakt, regelmatig onderbroken door een waarderend applaus van de toehoorders.

De leerlingen zijn inmiddels in voorbereiding op het eindproject, het grote concert in theater De Willem. Op 11 juni geven deze muzikanten samen met de danstak van de Willem Junior Academie  tweemaal een optreden, ondersteund door het theater met professioneel licht en geluid.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden