• Gertjan van der Kraan met zijn nieuwste gedichtenbundel.
• Gertjan van der Kraan met zijn nieuwste gedichtenbundel.

Alblasserdammer publiceert nieuwe bundel met 53 bemoedigende gedichten

  •   92 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Alblasserdamse dichter Gertjan van der Kraan heeft zijn vijfde boek gepubliceerd. De gedichtenbundel 'Een uitgestoken hand' bevat 53 gedichten die vooral bedoeld zijn om te bemoedigen.

De gedichten gaan over de uitgestoken hand van God, maar ook over de troost die mensen elkaar kunnen bieden in periodes van verdriet en eenzaamheid. Daarnaast roept Gertjan in zijn gedichten op tot aandacht voor de ander.

Gertjan (65) is dichter, schrijver en kunstschilder. Dichten is voor hem een onmisbaar onderdeel van zijn dagelijks leven. Zijn belevenissen, emoties en gedachten verwoordt hij in gedichten, die altijd recht uit het hart komen. In de afgelopen jaren schreef Gertjan al meer dan duizend gedichten.

Persoonlijk bemoedigen
In het voorwoord van 'Een uitgestoken hand' schrijft Gertjan: "De gedichten in dit boekje zijn vooral bedoeld om iemand persoonlijk te bemoedigen in situaties waarin een uitgestoken hand heel welkom is. Hoe moeilijk je toestand ook is, God steekt Zijn hand altijd naar je uit. En als je Zijn hand eenmaal hebt vastgepakt, laat Hij je nooit los. Ook wil ik je met dit boekje graag aanmoedigen om,  voor zover je daartoe in staat bent, een uitgestoken hand te bieden aan mensen die het moeilijk hebben. En als je iemand wilt bemoedigen, maar zelf de woorden niet kunt vinden, gebruik dan gerust de gedichten uit dit boekje."

'Een uitgestoken hand' (ISBN: 978-90-819352-4-1) is uitgegeven door ISJB Uitgevers uit Papendrecht. Het boekje heeft 72 pagina's, kost 9,95 euro en is onder meer verkrijgbaar bij De Schuilplaats in Alblasserdam en Sjaloom in Papendrecht. Voor meer informatie: www.isjb.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }