Afbeelding
Foto: Bert Bons

Geen evacuées bij Landvast vanwege stankoverlast na gaslek

Algemeen 242 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Er zijn zaterdagochtend geen bewoners naar Landvast gekomen als gevolg van de hevige stankoverlast na een gaslek in een tank bij OTT Tanktransport aan de Edisonweg in Alblasserdam.

"Mensen die last hebben van de stank, zijn ondergebracht bij familie. Ze zijn niet hierheen gekomen", vertelt Ton Kroeze van Landvast. Hij heeft van verschillende mensen gehoord dat ze hun huis in Alblasserdam verlaten hebben vanwege de stank. 

Het cultureel centrum aan de Haven in Alblasserdam heeft zaterdagochtend in allerijl voorbereidingen getroffen, toen duidelijk werd dat de stankoverlast zeer ernstig was.

Rode Kruis
"Het Rode Kruis had met veldbedden kunnen komen en we hebben onze ruimte opengesteld, maar er is niemand gekomen", legt Kroeze uit.

"De gevolgen lijken vooralsnog niet ernstig te zijn. We beschouwen het daardoor als een soort oefening."

In de loop van de ochtend zijn medewerkers van de gemeente Alblasserdam ter plaatse gekomen in Landvast. Onder meer burgemeester Jaap Paans en woordvoerder Pauline Schilthuizen zijn aanwezig om pers en bezoekers die vragen hebben, te woord te staan.

Nog een NL Alert
"Vanmiddag wordt er opnieuw een NL Alert bericht verzonden", vertelt Pauline Schilthuizen. "Die zal vooral gaan over de vroeg hoe het nu verder gaat en hoe mensen de vervelende lucht in hun huis weer kunnen kwijtraken."

De gemeente adviseert om de berichten van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) in de gaten te houden. Die doet de officiële woordvoering over het incident. Op Twitter is die te volgen via @VRZHZ.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kerken van Alblasserdam verzorgen Herdenkingsdienst op 4 mei Nieuws 18 apr, 11:57
Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden