• De drie palletgedichten zijn inmiddels weggehaald.
• De drie palletgedichten zijn inmiddels weggehaald. (Foto: Wim Schut)

Palletgedichten weggehaald langs rivier bij Papendrecht

  •   172 keer gelezen

PAPENDRECHT • Vorige week is er een derde palletgedicht geplaatst langs de rivier bij Papendrecht. Enkele dagen daarna zijn ze alledrie plotseling verwijderd.

Eind oktober plaatste Papendrechter Jan van Wijngaarden samen met zijn dochter het eerste gedicht, dat de titel 'Merwede' had meegekregen. Plaatsgenoot Fred van Os is de maker van het tweede gedicht, dat over de Noord ging en het strandje. Hij hing zijn palletgedicht eind november op. Hun verhaal staat op de website www.klaroen.nl (gemakkelijk te vinden door een zoekterm als palletgedicht in te typen).

De pallets waren opgehangen aan de achterkant van grote verkeersborden voor de scheepvaart. Op de plaats waar Merwede, de Noord en de Oude Maas samenkomen. De makers van de eerste twee palletgedichten riepen plaatsgenoten op om nog meer gedichten op pallets te schrijven, er is immers voldoende plaats. Naar nu is gebleken, is deze handschoen opgepakt door Wim Schut. Zijn dichtregels droegen de titel 'Rivier'. Droegen, want zijn palletgedicht is samen met de twee andere plotseling verdwenen.

De makers tasten in het duister. Rijkswaterstaat, beheerder van de verkeersborden in de rivier, heeft nog niet gereageerd op vragen over de verdwijning van de palletgedichten.

Wim Schut schreef naar aanleiding van de verdwijning de volgende dichtregels:

'Gedichten op pallets, een nieuw initiatief.
Niet gewaardeerd, verdwenen waarheen?
Wie het weet, gezien of gehoord.
Waarom zo'n leuk idee, ruw verstoord?
Waar gingen de pallets heen?'.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }