Afbeelding

Nieuwe leesclubs van start in Papendrecht

Algemeen 490 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Bibliotheek AanZet en Stichting Senia organiseren op donderdag 31 januari twee informatiebijeenkomsten voor iedereen die belangstelling heeft om zich aan te sluiten bij een leesclub.

Wie Nederlandse en vertaalde literatuur als voorkeur heeft, kan van 10.30 tot 11.30 uur naar de bibliotheek komen. Wie meer houdt van filosofisch leesvoer, kan aansluiten bij de bijeenkomst van 13.30 tot 14.30 uur. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Napraten over boeken is iets wat veel mensen graag willen, maar geen mogelijkheid voor hebben. Een leesclub is dan de ultieme oplossing. Daarom richt Stichting Senia leesclubs op in heel Nederland. Hierdoor vergroten zij het leesplezier en de leesfrequentie van de deelnemers. Ze delen hun kijk op verhalen, geven leestips en raken in gesprek over uiteenlopende thema's.

Eigentijdse literatuur
Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk seizoen kunnen zij zeven titels kiezen uit een uitgebreide literatuurlijst. Daarin staan veel eigentijdse boeken die goed toegankelijk zijn voor een breed publiek. De leesclubs krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen.

De bijeenkomst is in de bibliotheek aan de Veerweg 135 te Papendrecht. Aanmelden is niet nodig. Wie wel belangstelling heeft, maar verhinderd is, kan een mail sturen aar info@senia.nl voor meer informatie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden