Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Taalpunt in Bibliotheek Alblasserdam van start

  •   79 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op maandag 14 januari start het Taalpunt in Bibliotheek Alblasserdam. Hier kunnen mensen terecht voor advies of hulp bij het verbeteren van hun Nederlands.

Vrijwilligers geven advies over het aanbod van cursussen of koppelen iemand aan een taalcoach. Het Taalpunt is een initiatief van de Bibliotheek AanZet, de gemeente, SWA en Helpende Handen.

Oefenmateriaal
De bezoekers van het Taalpunt blijken veelal mensen die zich aan het voorbereiden zijn op het Inburgeringsexamen, of dit al gehaald hebben en hun Nederlands willen verbeteren. Naast advies en hulp kunnen mensen in de bibliotheek terecht voor een ruime collectie met populaire romans die zijn 'vertaald' naar eenvoudig Nederlands, dus geschreven in korte zinnen en zonder moeilijke woorden. Ook is er les- en oefenmateriaal aanwezig, dat (net als de romans) door iedereen die lid is van de bibliotheek geleend kan worden.

Voor iedereen
Els van Oost van de Bibliotheek AanZet: "Het Taalpunt richt zich niet alleen op mensen met Nederlands als tweede taal, maar ook op autochtone Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven. Ook zij kunnen bij het Taalpunt terecht voor één-op-één-begeleiding om hun Nederlands te verbeteren. De Bibliotheek zet zich continu met haar partners in voor het vergroten van taalvaardigheid en bestrijden van laaggeletterdheid."

Belangstellenden zijn elke maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur welkom in de bibliotheek van Alblasserdam.

Vrijwilligers om te helpen als taalcursist zijn ook van harte welkom. Advies en hulp bij het Taalpunt is gratis.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }