Logo hetkontakt.nl/klaroen
• BBrothers.
• BBrothers.

Frog tribute met Papendrechtse inbreng

  •   147 keer gelezen

PAPENDRECHT • In Bibelot in Dordrecht wordt op 18 januari 2019 een Frog tribute gehouden met the BBrothers. Er is een behoorlijke Papendrechtse inbreng bij dit concert.

Al enkele jaren bestond het idee (een tribute night voor the Frog organiseren) bij de broers Eelco (drummer) en Frank de Boer (zanger, uit Papendrecht). Maar door de drukke agenda's kwam het er maar niet van. Na het overlijden van Rick Devito (zanger van the Frog) in de zomer van 2018, werd het plan weer opgepakt en dit keer ook helemaal uitgewerkt.

De gebroeders De Boer spelen samen met de gebroeders Van der Burgh (Eric, Gerrit en Don) onder de naam the BBrothers een selectie uit het repertoire van de Nederlandse band the Frog. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw was deze formatie verantwoordelijk voor een 'nieuwe' impuls voor de funk, soul en rockmuziek in Nederland.

Met name in Rotterdam en omstreken had de band heel snel een ijzersterke live-reputatie. De sound, presentatie, show en prima eigen songs inspireerden heel veel jonge muzikanten. Zo ook de heren De Boer en Van der Burgh. Hun toenmalige bandjes Fake 5, the Club en Gigant Step vertoonden uitermate veel sporen van the Frog.

The BBrothers spelen een programma (Kiss the Frog) bestaande uit een selectie songs van de drie albums van (Rickey &) the Frog (Be kind to animals kiss a Frog, Document en Capricorn). Daarbij gaat de band steeds op zoek naar een balans tussen de essentie van de sound van the Frog en de songs en  een eigen interpretatie daarvan.

Speciaal voor deze tribute zal Marcellino Vishnudatt op toetsen (onder andere ex-Rickey&the Frog) the BBrothers versterken. Als special guests zullen Barend Petersen (sax) en Ron Limberg (trompet) het muzikale feestje compleet maken (originele blazerssectie van the Frog!).

In juni 2018 overleed Rick (Devito) Hogendorp, de zanger van the Frog. In juli en oktober werden daarom speciale memorial/tribute-concerten voor Rick in Dizzy en Lantaren/Venster (Rotterdam) georganiseerd (waar Eelco achter de drums zat). Kiss the Frog is geen herhaling van die avonden (of poging daar toe) maar een welverdiend eerbetoon aan de muziek van de hele band the Frog. En daar was Rick letterlijk en figuurlijk gezichtsbepalend in.

Tickets zijn te koop vanaf 25 oktober via www.bibelot.net en kosten 10 euro (inclusief 1 euro administratiekosten) per stuk.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }