Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Marja van Hulst (links) en Conny Schmid op het schoolplein.
• Marja van Hulst (links) en Conny Schmid op het schoolplein. (Foto: Bert Bons)

Basisschool De Wielen in Papendrecht: 'We bestaan en gaan gewoon door'

  •   1058 keer gelezen

PAPENDRECHT • Nog steeds denken veel mensen in de wijk Middenpolder en omgeving dat openbare basisschool 't Kofschip locatie De Wielen in de gemeente Papendrecht binnenkort gesloten gaat worden.

"Maar dat klopt absoluut niet!", bezweren locatiedirecteur Marja van Hulst en leerkracht Conny Schmid van de basisschool aan de P. Zandtstraat 1-3 in Papendrecht.

Anderhalf jaar geleden dreigde inderdaad sluiting voor de basisschool op deze locatie, maar ouders en de Medezeggenschapsraad van de school protesteerden met succes tegen dit voorgenomen besluit van het overkoepelend bestuur van de openbare basisscholen in Papendrecht.

Zoekmachine
De school bleef en blijft dus open, maar dat is volgens Marja en Conny van De Wielen niet door iedereen goed begrepen. "Google werkt daarin ook niet zo goed mee, want als je naar deze school zoekt, komt een bericht over de sluiting als één van de eerste berichten naar boven." De zoekmachine werd benaderd om dit veranderen, maar dat leverde geen resultaat op.

Doordat anderhalf jaar geleden in het nieuws uitgebreid aandacht was voor de dreigende sluiting, durven veel ouders uit de buurt het anno 2018 nog steeds niet aan om hun kinderen naar 't Kofschip locatie De Wielen te sturen. 

Renovatie
"Maar het voortbestaan van de school is nu op geen enkele manier meer in gevaar", meldt Marja. "Sterker nog, we gaan de school volgend jaar grondig renoveren!"

De plannen moeten nog uitgewerkt worden, maar de vloeren , plafonds en kozijnen zijn hard aan vervanging toe. "We willen de school helemaal klaar maken voor het onderwijs van de toekomst."

Naamsbekendheid
Daarnaast werkt de school aan haar naamsbekendheid. Er komt een nieuw logo en de naam van de school wordt veranderd. Conny: "We gaan weer heten zoals we 25 jaar terug ook genoemd werden: 'OBS De Wielen'.  Het was de Knotwilg en in de afgelopen jaren 't Kofschip, maar straks dus weer de oude vertrouwde naam De Wielen."

In het schoolgebouw aan de P. Zandtstraat zijn tevens de BSO en een peuterspeelzaal van Wasko gevestigd. Er zitten momenteel 125 leerlingen op de school, een aantal dat mag groeien.

De school doet veel aan kunst en cultuur en werkt daarin samen met cultuurcentrum ToBe. Ook is er een plus- en ontdekgroep op de school en wordt er gewerkt met het weerbaarheidsprogramma van Rots & Water. "We professionaliseren steeds verder en werken vanaf groep 6 met door de school beschikbaar gestelde tablets", sommen Marja en Conny op. "Kortom, het hardnekkige misverstand dat we gaan sluiten moet de wereld uit. We bestaan en gaan gewoon door!"

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }