Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Michael Prins' allereerste optreden ooit was in De Vijf Lelies.
• Michael Prins' allereerste optreden ooit was in De Vijf Lelies. (Foto: aangeleverd)

Michael Prins treedt op in De Vijf Lelies

  •   keer gelezen

STREEFKERK • Na meer dan vijftien jaar keert singer-songwriter Michael Prins terug naar zijn roots in Streefkerk. Op 20 oktober treedt hij met zijn band op in De Vijf Lelies.


Prins heeft dit voorjaar een grote clubtour met band gedaan. Hij stond op podia in grote steden, van Groningen tot Breda. "De clubtour was ontzettend tof om te doen, we hebben overal gestaan. Ik vond het leuk om ook naar Streefkerk te komen, omdat mijn derde album ('It's murder, guilty of killing sweet emotion', red.) een bandalbum is. Het is dus een hele andere show. Mijn tweede album was heel lyrisch met strijkers en uitgestrekte pianoballads, het nieuwe album heeft meer power. Het publiek reageert er tijdens de tour erg verrast en enthousiast op. Dus we gaan knallen in Streefkerk, dat is mijn bedoeling", vertelt de 32-jarige songwriter. "Ik hoop dat ik Streefkerk enthousiast kan krijgen. Ik heb muzikanten bij me die onwaarschijnlijk goed zijn, het is dus écht de moeite waard. Naast het werk van mijn derde album zal ik ook een paar nieuwe stukken spelen."

Thuis komen
De Vijf Lelies is voor de in Streefkerk opgegroeide singer-songwriter een beetje als thuis komen. In deze zaal had hij zijn allereerste optreden ooit. "Ik speelde samen met Arjan Bouter Knocking On Heavens Door en Wild Horses. Het was een hele happening. Ik wilde zó graag optreden, het voelde gelijk vertrouwd op het podium."

Close To You
Prins kreeg in 2013 landelijke bekendheid via Giel Beelens televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter en de daaropvolgende hitsingle 'Close To You'. Hij heeft inmiddels drie albums uitgebracht en schrijft op dit moment aan zijn vierde album. "Streefkerk voelt voor mij als nostalgie. De Vijf Lelies is natuurlijk gewoon een podium zoals ieder ander podium, maar het voelt anders doordat er veel bekende koppen in de zaal staan. Dat geeft een leuke spanning. Ik kijk ernaar uit!"

Reserveren
Het optreden is een initiatief van Stichting Strocks en start zaterdag 20 oktober om 19:30 uur in De Vijf Lelies te Streefkerk. De entree bedraagt 17,50 euro. Kaarten reserveren kan via deze link.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5