Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan
met foto's en video

Kees van der Staaij neemt verkiezingsprogramma SGP Molenlanden in ontvangst

Algemeen 215 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Tijdens het bezoek van Kees van der Staaij, SGP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, aan Nieuw-Lekkerland heeft de SGP in Molenlanden maandag het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Lijsttrekker Corné Egas uit Bleskensgraaf overhandigde het eerste exemplaar aan Van der Staaij.

Het verkiezingsprogramma is mede tot stand gekomen na alle gespreken die de afgelopen vijf jaar op markten, braderieën en bezoeken zijn gevoerd. Het programma heef de slogan 'Betrokken tot ín de kern!' meegekregen. Deze slogan werd door de lijsttrekker, Corné Egas, toegelicht. "SGP Molenlanden voelt zich verbonden met de Alblasserwaard, onze prachtige, landelijke regio. Met hart en ziel is de SGP tot in de (dorps)kern betrokken. Iedere kern met zijn eigen identiteit!"

"Maar we zijn ook betrokken met een dieperliggende, geestelijke grond. Juist in deze tijd is het belangrijk om op te komen voor Bijbelse principes. Denk bijvoorbeeld aan de zondagsrust. Daarom pleiten wij voor het maximaliseren van de zondagsrust en het minimaliseren van het aantal koopzondagen", aldus Egas.

Generatiegenoten
Bij de presentatie was ook de hoogste nieuwkomer op de lijst aanwezig. Wietse Blok, met zijn 23 jaar de jongste kandidaat op de lijst, gaf ook nog een korte toelichting. "Een groot probleem in deze tijd is het wegtrekken van generatiegenoten naar omliggende gemeentes. Oorzaak hiervan is meestal het ontbreken van goede voorzieningen of woningen. Daarom zetten wij ons de komende tijd in voor woningbouw in diverse kernen. Ook hebben wij aandacht voor de jeugd. Het is belangrijk om jongeren al vroeg te betrekken bij de gemeente. Daarom stellen wij een jeugdburgemeester en een jeugdraad voor"

Kees van der Staaij was blij met het verkiezingsprogramma: "Als landelijke partij zijn we graag te gast bij lokale afdelingen. Wij kunnen van hen leren. Dit programma staat vol met mooie standpunten. Het is belangrijk om elk dorp en stad zichzelf te laten zijn, met zijn eigen identiteit. Op die manier kun je pas echt Molenlanden zijn."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden