Afbeelding
Foto: Politie

Politie zoekt getuigen aanvaring op de Lek bij Streefkerk

Algemeen 354 keer gelezen

STREEFKERK • In het kader van het onderzoek naar de aanvaring op de Lek tussen twee speedboten en de funtubes die zij voortsleepten op 1 juli op zoek naar getuigen.

Bij de aanvaring op zondag 1 juli raakten vier mensen gewond. Die middag voeren twee speedboten met daarachter een funtube, een opblaasbaar attribuut, over de Lek. Tussen Streefkerk en Bergstoep raakte rond 13:30 uur één van de funtubes in de vorm van een bank, een andere speedboot. Beide boten voeren richting Utrecht.

De klap was zo groot, dat de vier opvarenden van de funtube te water raakten. Een 12-jarige jongen uit Zoetermeer, twee jongens (14 en 18) uit Nootdorp, en een 24-jarige vrouw uit Voorburg raakten zwaargewond. De opvarenden van de speedboten en de andere funtube bleven ongedeerd. De jongens en de vrouw zijn nog herstellende en de impact dat het ongeval op hen heeft is groot.

Getuigen
Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang en de politie spreekt graag met getuigen. Het was die zondagmiddag druk op en rond het water. Degenen die getuige van het ongeval zijn en nog niet met de politie hebben gesproken of andere informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden