Afbeelding

Werkstraf na doodrijden voetgangster in Streefkerk

Algemeen 203 keer gelezen

GROOT-AMMERS/STREEFKERK • Een 31-jarige man uit Groot-Ammers is woensdag veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur wegens schuld aan de dodelijke aanrijding waarbij een 59-jarige vrouw uit Streefkerk om het leven kwam.

De Streefkerkse, echtgenote en moeder van elf kinderen, werd op 15 december 2016 geschept toen ze langs de Middenpolderweg liep om kranten af te leveren bij de buren.

De rechtbank in Dordrecht gaat er vanuit dat de autobestuurder 17 kilometer te hard reed en onvoldoende rekening hield met eventuele voetgangers op de hem heel goed bekende, smalle weg.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden tijdens de behandeling van de strafzaak, afgezien van 240 uur werkstraf, ook nog een rijontzegging van een jaar geëist. De rechtbank heeft die rij-ontzegging voorwaardelijk opgelegd omdat de verdachte mede-eigenaar is van een zwaar gefinancierd bedrijf dat geen financiële ruimte heeft voor het inhuren van betaalde krachten voor het besturen van bedrijfsvoertuigen. Ook heeft de rechtbank er in de strafmaat rekening gehouden dat de autobestuurder zich het ongeval zeer aantrekt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden