met video

'Je ziet wat muziek met kinderen doet'

Algemeen 689 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Muzikante Leonieke de Kleer uit Dordrecht heeft vrijdag op basisschool 't Nokkenwiel aan de Maasstraat in Alblasserdam de gehele dag gastoptredens verzorgd op haar harp.

Zij was daar op uitnodiging van Lionsclub Alblasserwaard Souburgh, die haar ingehuurd had met de opbrengst van de luisterliedavond die in oktober vorig jaar gehouden werd met singer-songwriter Michael Prins.

Roel Teeuwen van de Lionsclub overhandigde tijdens het optreden van Leonieke een zak met geld aan wethouder Dorien Zandvliet, waarmee op de Alblasserdamse scholen het extra muziekonderwijs gegeven kon worden.

"Je ziet wat muziek met kinderen doet", reageerde een stralende Leonieke de Kleer na afloop van één van haar optredens aan een klas met kinderen. "Als je rustig speelt, worden ze rustig en wanneer je swingend nummer ten gehore brengt, gaan ze meebewegen."

"We hopen dat we hiermee iets raken bij kinderen, waardoor ze besluiten om zelf iets te gaan doen met muziek", reageert Aad den Boer van de Lionsclub, die het project met Michael Prins om kinderen in contact te brengen met muziekinstrumenten mede georganiseerd heeft.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden