• Will Benard.
• Will Benard.

Verhuisfamilie uit Alblasserdam zoekt extra vrijwilliger

Algemeen 498 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting De Verhuisfamilie, gevestigd in Alblasserdam, is op zoek naar een extra vrijwilliger die als coördinator aan de slag wil.

De stichting helpt mensen die noodgedwongen moeten verhuizen, maar daar niet de financiële middelen en het netwerk voor hebben. Voor deze vrijwilligersfunctie wordt een echte regelneef gezocht.

De coördinatoren die momenteel al voor de stichting werken, merken hoeveel voldoening het geeft om mensen op deze manier te kunnen helpen. Dat blijkt ook wel uit de reacties van hulpvragers en hulpverleners na afloop van een verhuizing. "Wat zijn wij goed geholpen door De Verhuisfamilie. Zonder de hulp van de stichting was het nooit gelukt", liet een hulpverlener na afloop weten. De stichting helpt op deze manier bijvoorbeeld mensen die door hun gezondheid noodgedwongen moeten verhuizen.

Een aanvraag voor een verhuizing kan uitsluitend ingediend worden door een hulpverlener. Aangezien er veel aanvragen binnen komen is de stichting op zoek naar een extra vrijwilliger die als coördinator aan de slag wil gaan. Het aantal uur voor deze functie is in overleg te bepalen, waarbij er gestreefd wordt naar ongeveer zestien uur in de maand. De dagen en tijden dat er gewerkt wordt, worden onderling afgestemd en natuurlijk wordt er altijd rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden.

De werkzaamheden bestaan uit: de aanvragen van hulpverleners in behandeling nemen en vervolgens het coördineren van de verhuizing. De Verhuisfamilie heeft daarvoor een goed opgebouwd netwerk van vrijwilligersorganisaties en Erkende Verhuizers. De stichting werkt vanuit een gezellig kantoor in Alblasserdam, waar een werkplek met computer en telefoon beschikbaar is voor de coördinatoren. In de beginperiode is er ruim de tijd om goed ingewerkt te worden. Meer informatie of aanmelden: 078-6990333 of contact@verhuisfamilie.nl. Meer informatie is te vinden op: www.verhuisfamilie.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 23 uur geleden
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden