Afbeelding

Papendrecht sluit 2016 af met positief resultaat

Algemeen 67 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht sluit de jaarrekening over 2016 af met een positief resultaat van 9,9 miljoen euro.

Het positieve resultaat geeft de gemeente gelegenheid ook de komende jaren te investeren in uitvoering van nieuwe plannen en te sparen voor de toekomst.

Met publicatie van de jaarstukken (jaarverslag en jaarrekening), de financiële terugblik op het voorgaande jaar, legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over het beleid dat is vastgelegd in de begroting. In 2016 zat het economisch mee en zorgde veranderde regelgeving voor meevallers.

Ambities
Begin 2017 heeft de gemeente Papendrecht besloten de hondenbelasting af te schaffen en een woonlastenverlaging van gemiddeld 120 euro per woning doorgevoerd. Het college is trots op het feit dat al 95 procent van de ambities uit het coalitieakkoord is gerealiseerd, zoals de opening van de nieuwe Markt en afronding van de voorbereidingen om een nieuw hoofdkantoor voor Fokker te realiseren.

Daarnaast werden het jeugdteam en het sociaal team samengevoegd, wordt gewerkt aan verzelfstandiging van theater en het sportcentrum, werden de voorbereidingen voor nieuwbouwproject Land van Matena grotendeels afgerond en leidden initiatieven van inwoners onder meer tot vernieuwing van het Beatrixplantsoen.

App
De gemeente Papendrecht publiceert de jaarrekening voor de tweede keer voor inwoners en de gemeenteraad in de vorm van een app. De app toont naast tekstuele en financiële verslaglegging, een video en een infographic met de begroting in één oogopslag.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden