Filmcursus voor beginners in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Videoclub Papendrecht  Fade-in'80  start maandag 13 februari  een  beginnerscursus maken en monteren van films.


Tijdens acht lesavonden worden de basisprincipes behandeld, zoals  camera -instellingen, bewegingen en statieven,  kadrering en compositie, licht en geluid, algemene kennis van computer en montageprogramma.  Tevens titels, muziek en commentaar bij een film maken. Ook maakt men tijdens de extra clubavonden kennis met het werk van de leden van de club, variërend van een leuke vakantiefilm tot interessante documentaires. Tevens worden  nieuwe ontwikkelingen besproken.

Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 10 personen. De cursussen worden gegeven  op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het leslokaal op de kinderboerderij De Papenhoeve aan de Admiraal de Ruyterweg nr. 1a in Papendrecht.

De docent en de begeleiders zijn allemaal ervaren filmers.  De deelnemers leren werken met een gebruiksvriendelijk Nederlandstalig montageprogramma. De club heeft een eigen helpdesk en indien nodig geven docenten support aan huis.

De kosten voor de basiscursus zijn 60 euro per persoon. Enige kennis van en ervaring met computergebruik is noodzakelijk. Meer informatie is te vinden op de website www.videoclubpapendrecht.nl, via 078-8444644 of kom vrijblijvend langs op maandagavond.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5