Afbeelding
Foto: Peter Stam

Drie gewonden bij aanrijding onderaan de brug van Alblasserdam

112 375 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op de kruising van de Grote Beer met De Helling in Alblasserdam, onderaan de Brug over de Noord, heeft maandagmiddag 30 augustus een aanrijding plaatsgevonden tussen een bedrijfsbus en twee scooters met daarop drie personen.

De Alblasserdamse bestuurder van de bedrijfsbus met geladen aanhanger reed naar eigen zeggen door het oranje verkeerslicht. Een andere getuige verklaarde dat de scooterrijders bij één van de laatste streepjes van het ‘aftel-verkeerslicht’ al ging rijden en daardoor tegen de zijkant van de bedrijfsbus botste.

De scooter werd bestuurd door een 17-jarige jongen uit Bleskensgraaf. Hij brak bij het ongeval, zoals het er nu naar uitziet, zijn been. Bij het ongeval kwamen ook twee meiden met hun scooter ten val. Het gaat om Nieuw-Lekkerlanders van 16 en 17 jaar oud. Of zij door de scooter zijn geraakt of ook in aanrijding zijn geweest met de bedrijfsbus, was maandagmiddag nog onduidelijk.

Traumahelikopter
Op basis van de eerste berichten werd door de meldkamer ingeschat dat er sprake was van ernstig letsel. Daarom werd de traumahelikopter ingezet. De helikopter landde naast het incident. De arts heeft meegekeken, maar er was verder geen inzet nodig van het Mobiel Medisch Team. De helikopter vertrok daarom al snel weer naar Rotterdam Airport.

De 17-jarige jongen is met beenletsel per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De meiden uit Nieuw-Lekkerland raakten lichtgewond, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ze zijn ter plaatse verbonden. De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij.

De politie gaat uitzoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden