<p>&bull; In maart, mei en juni 2021 gingen drie auto&rsquo;s in de omgeving van de Reederijstraat in vlammen op.</p>

• In maart, mei en juni 2021 gingen drie auto’s in de omgeving van de Reederijstraat in vlammen op.

(Foto: Peter Stam)

Politie arresteert Alblasserdammer op verdenking van brandstichtingen

  •   keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • De politie heeft een 28-jarige man uit Alblasserdam gearresteerd, op verdenking van het in brand steken van auto’s in Alblasserdam.


In maart, mei en juni 2021 gingen drie auto’s in de omgeving van de Reederijstraat in vlammen op. De voertuigen waren van één huishouden en de brandstichtingen leken daarmee op gerichte acties tegen de eigenaar.

Mobiele camera
De recherche deed wekenlang onderzoek. Verder werd half juni in de omgeving van de Reederijstraat een mobiele camera geplaatst. De burgemeester van Alblasserdam lichtte in een brief aan de omwonenden toe waarom hiertoe was besloten.

Huiszoeking
Op 9 juli is in de flatwoning van de verdachte een uitgebreide huiszoeking gedaan. De 28-jarige verdachte werd die dag elders aangehouden.

Camera weg
Burgemeester Paans heeft donderdag 22 juli weer een brief gestuurd naar de omwonenden. Daarin deelt hij mee dat de camera weer weggehaald is. “Het toezicht met de camera heeft rust gebracht. Onderzoek heeft tot een aanhouding geleid. Voor dit moment gaan we er vanuit dat er geen acute dreiging meer is en geen noodzaak cameratoezicht te continueren,” meldt de burgemeester aan de buurtbewoners.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5